Apple, App Store uygulamalarının fiyatları konusunda adeta bir devrim yapıyor

Apple, yeni App Store fiyatlandırma seçeneklerini duyurdu: Uyulama geliştiriciler, artık çok daha fazla seçeneğe sahip olabilecek.

Apple'ın App Store uygulama fiyatları için büyük değişim

Apple, geliştiricilerin App Store uygulamalarını fiyatlandırma seçeneklerini genişletiyor. Şirket, App Store'un 14 yıllık tarihindeki en büyük fiyat güncellemesi olarak tanımladığı değişimle 700 yeni fiyat noktası ve aracı duyurdu. Ayrıca, geliştiriciler artık döviz kurlarına göre bölgesel fiyatları otomatik olarak ayarlayabilecek.

App Store'un yeni yapısı, geliştiricilerin uygulamaları için önceden mevcut olanın yaklaşık 10 katına çıkarak 900 fiyat noktası arasından seçim yapmasına olanak tanıyor. Fiyatlandırma artık 0,29 ABD dolarından başlıyor ve talep üzerine 10.000 ABD dolarına kadar çıkabiliyor. Bunun yanı sıra, uygulama fiyatları artık farklı aralıklarda kademeli olarak artabiliyor. Örneğin, artık 10 dolara kadar 0,10 dolarlık dilimleri kullanmak veya 10 dolar ve 50 dolar arasında 0,50 dolarlık limitleri kullanmak veya artış yapmak mümkün.

Apple ayrıca 175 bölgesel mağazanın tamamı için farklı fiyatlandırma kuralları ekliyor. Geliştiriciler artık iki yinelenen rakamlar (110.000 ₩ gibi) ve yuvarlatılmış dolar tutarları (9,99 dolar yerine 10,00 dolar) kullanabilir.

Güncelleme aynı zamanda geliştiricilerin küresel döviz kurlarıyla başa çıkmasını kolaylaştırıyor. Apple, işlerinin çoğunu Japon müşterilerden alan bir Japon oyun geliştiricisi örneğini kullanıyor. Artık Japonya mağazası için fiyatlarını ayarlayabilir ve döviz ve vergi oranlarına göre küresel fiyatlandırma değişikliklerini otomatik olarak yapabilirler. Eskiden, geliştiricilerin bunu manuel olarak yapması gerekiyordu.

Apple, yeni fiyatlandırma yapısının otomatik olarak yenilenebilir abonelikler sunan uygulamalar için bugünden itibaren kullanılabileceğini söylüyor. Diğer tüm uygulamalar ve uygulama içi satın almalar için 2023 baharı beklenecek.