Apple, başta iPhone olmak üzere tüm cihazlarına Bluetooth dopingi yapmaya hazırlanıyor

Apple, yeni bir Bluetooth başvurusunda bulundu: Yeni iPhone'larda bambaşka bir Bluetooth deneyimi yaşayabiliriz...

Apple, cihazlarına Bluetooth dopingi yapmaya hazırlanıyor

Kısa bir süre önce Apple, Bluetooth'un daha önce hiç olmadığı kadar gelişmiş bir sürümünü kullanmayı planladığını belirten bir bildiri yayınladı. Bu, potansiyel olarak iPhone 14 ve AirPods Pro 2 için birkaç çok kullanışlı ses yükseltmesine olanak sağlayacağı için iyi bir işaret olarak yorumlanabilir.

MacRumors tarafından tespit edilen Apple'ın Bluetooth'un kontrol grubuna başvurusu, şirketin şimdiye kadar yapmadığı bir şekilde Bluetooth 5.2'yi gelecekteki ürünlere dahil etmeye başlayabileceği anlamına geliyor. Bu başvuru aslında Bluetooth 5.3'e atıfta bulunuyor, ancak MacRumors, Apple'ın her zaman pratikte kullandığı Bluetooth sürümünün üzerindeki bir sürüm için başvuru yaptığını belirtiyor.

Apple'ın hangi Bluetooth sürümünü kullandığının önemi, Bluetooth 5.2'nin, heyecan verici olmasa da oldukça kullanışlı yeni bir özelliği olduğunu söyleyebiliriz. LE Audio adı verilen bu özellik, özellikle telefonunuzla kulaklığınız arasındaki bağlantı zayıfladığında size daha iyi ses kalitesi sunmak için tasarlandı. Bluetooth'un resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, yeni sistemin bağlantıda yalnızca %50'si kadar veri kullanabilse bile mevcut Bluetooth sesinden daha iyi ses çıkarabiliyor. Yani, LE Audio cihazlarıyla ses kesilmeden önce cihazınızdan çok daha uzağa gidebilir veya telefonunuzla kulaklığınız arasında daha fazla duvar/parazit oluşturabilirsiniz.

Aynı zamanda, iyi kalitede ancak çok daha verimli bir şekilde iletebildiğinden, onu kullanan AirPod'ların pil ömrü potansiyelini de arttıracaktır.

Tabii ki, bu tür durumlarda her zaman söylediğimiz gibi, Apple’ın başvuruyu yapmış olması özelliği kullanacağı anlamına gelmiyor…