Apple'da Micro-LED ekran hazırlığı!

Apple, herkesi şaşırtacak bir karara imza atarak, OLED ekranların yerine Micro-LED ekranlara geçmeye hazırlanıyor!

Apple'da Micro-LED ekran hazırlığı!

Apple'ın, yeni ürünleri hakkında sessiz kalmayı çok sevdiği rahatlıkla söylenebilir. Örneğin iPhone 7 hakkında bile o kadar fazla söylenti ortalıkta dolaşırken, Apple'dan konu hakkında en ufak bir açıklama bile yok. Ama şimdi, Apple Watch 2 hakkında yeni bir ipucu ortaya çıkmış olabilir.

DigiTimes'ın söylediğine göre, 2017'de başlamak üzere Apple, giyilebilir ürünündeki OLED ekranlar yerine Micro-LED paneller kullanmaya başlayacak. Her ne kadar bu söylentinin doğruluğu kesin olmasa da, 9to5Mac'in de belirttiği üzere Apple'ın 2014 yılında, Micro-LED teknolojileri geliştirmek üzerine uzmanlaşan LuxVue Technologies'i satın alması bu iddiayı güçlendirmekte.

iPhone'un standart LCD ekranları ile karşılaştırıldığında Apple Watch'da kullanılan OLED ekranlar daha keskin zıtlık, daha hızlı yenilenme oranları, daha az enerji tüketimi ve daha ince boyutlar sunmakta. Bu durum da bu panelleri, küçük cihazlar için daha kullanışlı hale getirmekte.

Micro-LED ekranlar ise, her ne kadar elektronik alanında o kadar yaygın olmasalar da, OLED'lere göre bir miktar daha üst kaliteye sahipler ve daha iyi parlaklık ve güç kullanımı sunuyorlar. Ancak Micro-LED ekranlar ucuza mal olmuyor ve bu da OLED'in yerini almaları, Apple Watch 2'nin ekran ve batarya ömrünün iyileşmesinin bedelinin fiyat etiketine yansıyacağı kesin...

Okuyucu Yorumları