Apple'dan alkışlanacak "su tabancası" kararı!

Apple, iOS 10 ile birlikte pek çoğumuzun belki fark bile edemeyeceği ama oldukça önemli; "küçük" bir değişiklik yapıyor!

Apple'dan "su tabancası" kararı!

ABD'de ateşli silah kullanımının artması ile beraber Apple, silah kullanımını teşvik etmeyi durdurmak adına silah emoji'sini daha dost canlısı su tabancası emoji'si ile değiştiriyor. Eski siyah ve gümüş altıpatlar emoji'sinin yerine gelen parlak yeşil ve turuncu su tabancası, çok net bir şekilde zararsız bir oyuncağa benzemekte.

Apple, Android de dahil olmak üzere tüm emoji kütüphanelerinden potansiyel eklerin arasında bulunan bir tüfeği de listeden kaldırma kararının liderliğini yapmıştı. Karakter standardını belirleyen Unicode organizasyonu, firmanın isteğini dinledi ve Microsoft da bu karara destek verdiğini söyledi.

Apple, iOS 10 ile beraber bu güz mevsiminde iPhone ve iPad kullanıcılarına sunacağı 100 yeni ve yeniden tasarlanmış emoji'ye sahip. Bu yeni yeni emoji'lerde kadınların daha fazla spor yaptıkları ve daha önceden sadece erkek seçeneği olan işleri yaptıkları görülebiliyor. Bunların bazı örnekleri de dağ bisikleti süren, ağırlık kaldıran ve basketbol oynayan kadınlar. Ayrıca popüler emoji'lerin yeniden tasarımları, yeni bir gök kuşağı bayrağı ve daha fazla aile seçeneği de sunulacak.

Bu değişimler, var olan karakterlere daha fazla cinsiyet ve ırk seçeneği getirmeyi amaçlayan ve Google'ın liderlik yaptığı bir akımın parçası olarak gözükmekte. Apple, Unicode, Google ve diğer firmalar, değişimi destekleme gücüne sahipler ve insanların sürekli olarak kullandıkları telefonlarda ufak değişimler de bunu yapmanın etkili yöntemlerinden biri...

Okuyucu Yorumları