Apple'dan en fazla uygulama kaldırılmasını isteyen ülke Çin oldu; Türkiye ise...

Apple'dan en fazla uygulama kaldırılmasını isteyen ülkenin, açık ara Çin olduğu açıklandı. Listenin diğer basamaklarında ise Türkiye ile birlikte çok sayıda ülke dikkat çekiyor.

Apple'dan en fazla uygulama kaldırılmasını isteyen ülkeler belli oldu

Çin Komünist Partisi'nin Apple'a sunduğu uygulama kaldırma taleplerinin miktarı ortaya çıktı. Ve bu miktar, ülkeyi açık ara liderlik koltuğuna oturtuyor.

Apple, 2022 yılı boyunca, Dünya genelinde toplam 1.474 hükümet yayından kaldırma talebi aldığını söyledi. Etkileyici bir şekilde, bu taleplerin 1.435’ini anakara Çin ve bir tanesini Hong Kong oluşturuyordu.

Bu bölgelerin her ikisi de şu anda katı önlemler almasıyla tanınan Çin Komünist Partisi’nin kontrolü altında. Apple, kaldırılan uygulamaların büyük çoğunluğunun Oyun Kayıt Numarası almayan oyunlar olduğunu söyledi.

Çin’de ticari oyun yayınlamayı planlayan yayıncılar, yetkililerden Oyun Kayıt Numarası (GRN) almak zorunda. Bu kayıt, yayınların ülkenin içerik standartlarını karşılamasını sağlayarak ülkedeki oyun endüstrisini düzenlemek için kullanılır.

GRN yönetimi, çocukları zararlı içerikten korumak için yararlı olabilirken, süreç oyun geliştirmeyi daha bürokratik hale getiriyor. Çin’de 1.276 oyunun bir GRN almadan App Store’a sunulmasının düzenlemelere karşı çıkmasının kabul edilemez olduğu açıkça görülebiliyor.

Çin hükümeti, Apple’a yönelik uygulama kaldırma talepleri listesinin açık ara başında yer aldı. Ardından Hindistan (14 talep), Pakistan (10 talep), Rusya (7 talep) ve Türkiye (2 talep) geldi.

Ayrıca Apple, App Store başvurularını reddetmesinin en yaygın nedenlerini de açıkladı. Başvuruları reddetmenin en yaygın nedeni performans sorunları, ardından yasal sorunlar ve ardından tasarım sorunlarıydı. Diğer yaygın sorunlar arasında güvenlik ve iş sorunları yer alıyordu.

iPhone üreticisi, Apple geliştiricileri olarak kaydolan toplam 36.974.015 geliştiricinin bulunduğunu da paylaştı. 2022’de, başta dolandırıcılık olmak üzere 428.487 hesabı kapatmak zorunda kaldı, ancak ihracat kontrolleri de belirtilen sebeplerin arasındaydı.