Apple’dan iPhone’lar için “pirinç uyarısı” geldi

Sıvı temasına maruz kalan iPhone’unuz için aklınıza gelen ilk çözüm, telefonu pirince yatırmak olabilir. Ama Apple sizin gibi düşünmüyor ve hatta bunu yapmamanız konusunda uyarıyor.

Apple’dan iPhone’lar için “pirinç uyarısı” geldi

Apple, son iPhone’larının 6 metre derinliğe kadar suda 30 dakikaya kadar dayanabileceğini söylüyor. Ama bu aslında bir garanti değil ve işler her zaman istediğimiz gibi gitmeyebiliyor. Peki böyle bir durumla karşılaşırsanız ne yaparsınız? Aklınıza hemen pirinç geliyor değil mi? Ne yazık ki bu çözüm, Apple’ın istediği bir şey değil.

Macworld tarafından yayınlanan yeni bir Apple destek belgesi, suya düşen ve sıvı uyarısı veren bir iPhone'u kurutma umuduyla pirince koymamanızı öneriyor. iPhone'lar, konektörde veya bağlı aksesuarda sıvı varsa kullanıcıları uyarmak için yerleşik bir mekanizma ile birlikte geliyor. USB-C veya Lightning bağlantı noktası, konektör veya aksesuar kuruyana kadar geçici olarak devre dışı bırakılıyor.

Apple, bahsi geçen destek belgesinde "iPhone'unuzu bir torba pirincin içine koymamanız gerektiği" konusunda açıkça uyarı yapıyor. Hatta küçük pirinç parçacıklarının iPhone'unuza zarar verebileceğini söylüyor.

Apple ayrıca, kullanıcılarını harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava kullanmamaları ya da konektöre kağıt havlu veya pamuklu çubuk gibi yabancı bir cisim sokmamaları konusunda da uyarıyor. Apple’ın önerisi, fazla sıvıyı çıkarmak için konektör aşağı bakacak şekilde iPhone'unuza elinize hafifçe vurmanız. Daha sonra iPhone'unuzu hava akımı olan kuru bir alanda bırakmanız tavsiye ediliyor.