Apple'dan katlanabilir iPhone için yeni patent

Katlanabilir telefonlar giderek daha fazla ilgi görüyor ama Apple bu konuda çok isteksiz davranarak hayranlarını üzüyor. Fakat şimdi ortaya çıkan yeni bir patent, Apple'ın gizli gizli ödevine çalıştığını gösteriyor.

Apple'dan katlanabilir iPhone için yeni patent

Samsung, Motorola, Vivo ve OPPO gibi markalar, artık katlanabilir telefonlarının yeni versiyonlarını bile satışa çıkarıyorlar. Android kullanıcıları çoktandır katlanabilir telefonlarını eskitip yeni versiyonları almak için hazırlık yapıyor.

Ancak Apple'ın bu konuda henüz somut bir çalışması yok. Hatta şirket yaptığı resmi duyurularda, "Samsung'dan gelen katlanabilir ekran örneklerini beğenmedik" gibi açıklamalar yaparak, üretime henüz çok uzak olduklarını dünyaya duyurmuştu.

Peki şimdi işler değişebilir mi? Çünkü Apple, cihazları katlamak için farklı bir menteşe tasarımının patentini aldı. Apple'ın geçen Ekim ayında ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne (USPTO) sunduğu patentte, katlanabilir iPhone için yeni bir menteşe tasarımı olduğu dikkat çekiyor. Bu tasarım biraz Samsung Galaxy Z Flip modelini andırıyor. Ancak yeni menteşe daha esnek bir hareket sağlıyor. Öyle ki cihaz içeri ve dışarı doğru çok daha rahat katlanıyor. Yani teoride Apple'ın patenti böyle çalışıyor.

Apple'ın katlanabilir telefon patenti

Pratikte ise bu patentin işe yarayıp yaramadığını 2026'dan önce göremeyeceğiz çünkü daha önce şirket içinden sızan bilgiler, Apple'ın ilk katlanabilir iPhone'u 2026'ya kadar piyasaya sürmeyi planlamadığını söylüyordu. Yani 2026'dan önce Apple'ın katlanabilir telefon satmaya dair bir planı yok.

O tarihe kadar ise Android ekosisteminde katlanabilir telefon üretmeyen en ufak şirket bile kalmayacak gibi görünüyor. Dünyadaki telefon operatörleri bile Çin'de ürettikleri ucuz fason katlanabilir Android telefonları, abonelerine uygun fiyatla sunmaya başlayabilir. Maalesef Apple bu konuda çok gecikmiş durumda. Ama bakalım, bu hatasını telafi etmek için nasıl sürprizler ortaya çıkaracak?