Apple'dan MacBook’lar için tartışmalı bir özelliği geri getirecek patent

Yeni bir patent başvurusuna göre Apple, MacBook'a bir dizi devrim niteliğinde özelliğe sahip gelişmiş bir Apple Pencil deneyimi getirmeyi planlıyor.

Apple'dan MacBook’lar için tartışmalı bir özelliği geri getirecek patent

Apple hayranları bir sonraki MacBook serisini beklerken, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple'a bir dizi özelliğe sahip gelişmiş bir Apple Pencil ile dizüstü bilgisayar tasarımında devrim yaratabilecek yeni bir patent verdi.

Patent başvurusu, Apple Pencil'ı MacBook'un kasasının içine, klavyenin üzerine yerleştiren ve çift işlevli gibi görünen gelişmiş bir kalem tutucu içeriyor.

Kalem yuvasındayken, kullanıcıların MacOS'un farklı işlevlerini kontrol etmelerine ve kullanıcıya ilgili bilgileri görüntülemelerine olanak tanıyan kapasitif düğmeler içeren kenarlarıyla, Touch Bar'a benzer şekilde Fonksiyon tuşlarının yerini alıyor. Kalem yuvasından çıkarıldığında, dokunmatik ekranla birlikte not almak veya sanatsal işler için normal bir kaleme benzer bir kullanıma sahip olabilir. Ayrıca patent başvurusunda aynı zamanda sihirli bir değnek gibi kablosuz bir kullanımdan da bahsediliyor.

Patently Apple, kalemin MacBook'un dönme hareketini algılamasını sağlayan bir dizi sensöre sahip olduğunu ve bu sensörlerin fare kaydırma tekerleği, ses kontrol cihazı ya da ekrandaki metin giriş konumunu kontrol etmek için kullanılabileceğini belirtiyor.

Forbes'tan Ewan Spence'a göre, patentin iPad'ler için mevcut Apple Pencil'a kıyasla çok daha gelişmiş özelliklere sahip olması, bunun yakın zamanda MacBook'larda görülebilecek bir tüketici ürününden ziyade gelecekteki potansiyel planları gizlemek için kurumsal bir taktik olduğunu düşündürüyor. Spence ayrıca Apple'ın son güncellemelerde MacBook ve iPad arasındaki çalışma deneyimlerini uyumlu hale getirme taktikleri göz önüne alındığında, MacBook'a Apple Pencil getirme kararının uzak bir ihtimal olmadığını belirtiyor.