Apple'dan reklam kararı

IBM'in ardından, Apple da Elon Musk'ın antisemitik paylaşımları desteklediği gerekçesiyle platformdan geri çekildiğini duyurdu.

Apple'dan reklam kararı

Geçtiğimiz günlerde IBM, reklamlarının Nazi destekçisi içeriklerin yanında görünmesi nedeniyle reklamlarını X'ten çektiğini duyurmuştu. Yeni bir haber, Apple'ın da IBM'i takip ederek X'e reklam vermeyi durdurduğunu söylüyor. Apple, platformun sahibi Elon Musk'ın antisemitik komplo teorilerini kabul eden ve beyaz ırkı destekleyen paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle X'ten reklamlarını çekti.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Media Matters dün yaptığı açıklamalarda X'in Nazi ve Hitler yanlısı içeriklerin yanına yerleştirdiği şirket reklamlarına dikkat çekti. IBM Perşembe günü reklamlarını dondurduğunda, şirket The Verge'e bir açıklama yaparak "bu tamamen kabul edilemez durumu" araştıracağını söyledi.

Bugün en az iki başka kuruluş daha reklamlarını durdurdu. Bloomberg, Lionsgate'in X'teki tüm reklamları derhal geçerli olmak üzere askıya aldığını ve Politico'nun Avrupa Komisyonu'nun liderlere bir iç mesaj göndererek "dezenformasyonun yayılmasıyla ilgili yaygın endişeler" nedeniyle reklamları durdurduğunu bildirdiğini söyledi.

Kaynaklar The Verge'den Alex Heath'e Apple'ın platformdaki en büyük reklamverenlerden biri olduğunu söyledi.