Apple'dan sessiz sedasız bir satın alma daha!

Apple'ın bir şirketi daha, sessiz sedasız satın aldığı ortaya çıktı. İşte o şirket ve yaşananlar...

Apple yine satın aldı!

Apple, konum bilgilerinizi ilgilendiren birkaç farklı firmayı satın almış durumdaydı ancak görünene göre, artık bu verilerin doğruluğu üzerine odaklanmayı planlıyor. Şirketin, yakın zaman önce, oldukça isabetli GPS üzerine uzmanlaşmış olan Coherent Navigation'ı satın aldığı ortaya çıktı. Normal GPS konumlandırmasını Iridium'un alçak yörünge iletişim uydularından alınan bilgiler ile birleştiren bu sistem, konumunuzu sadece birkaç santim hata ile belirleyebilmekte.

Coherent takımının Apple'ın kanatları altında tam olarak ne yaptığı ise belli değil. CEO ve ortak kurucular Maps ve kablosuz teknolojiler takımlarında yeni pozisyonlara geçtiler ancak henüz bilinenler bunlar ile sınırlı. Apple'dan ise henüz bu anlaşma hakkında bir açıklama yapılmış değil ancak Apple'ın geçmişine bakılırsa, satın almalar ile ne yapacağını açıklayan bir firma olmadığı zaten biliniyor.

Ancak bu satın alma, sadece Maps ve konum konularını hedef almıyor olmayabilir. Söylentilere göre Apple, otonom bir elektrikli araç geliştirmekte ve bu araçlar, doğaları gereği, sizi gideceğiniz yere taşıyabilmek için oldukça isabetli GPS sistemlerine ihtiyaç duymaktalar. Apple'ın bu satın almayı otonom araçları düşünerek yaptığına dair bir kanıt bulunmasa da, böyle bir hareket bu alanda hiç de mantıksız görünmüyor...

Okuyucu Yorumları