Apple'dan Windows kullanıcılarına çağrı var!

Biraz eski bir Windows PC'ye sahipseniz, Apple'ın size ilginç bir tavsiyesi var!

Apple'dan "Windows mesajı"

Apple, 9,7 inç'lik yeni iPad, iPhone SE gibi yeni cihazlarını tanıtmakla meşgul olsa da Windows kullanıcılarına taş atmadan duramadı.

Firmanın pazarlama bölümünün kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller, iPad Pro'nun PC'nin yerine geçecek nihai cihaz olduğunu söyledi ve bu sırada sözlerinin özellikle 5 yıldan eski Windows cihazı kullanan 600 milyon kullanıcı için geçerli olduğunu vurguladı. Başka bir deyişle milyonlarca Windows kullanıcısını, iPad Pro satın almaya davet etti...

İşin ilginç yanı, Schiller'ın şaşırtıcı derecede isabetli bir tespit yapmış olması. Yakın zamanda Techradar'ın kendi okurları arasında yaptığı bir araştırma, beş kullanıcıdan birinin Windows 10 için yeni bir bilgisayara geçmek istemediğini ortaya çıkarmıştı. Bugün Windows 10 kullananların önemli bir kısmı ise eski cihazlara sahipler. Bunun nedeni, yeni işletim sisteminin düşük sistem gereksinimleri.

Schiller'ın iPad'in PC'nin yerine geçecek bir cihaz olduğunu söylemesi, Microsoft'tan Panos Panay'ın Surface Pro'yu tarif ederken söylediklerini de hatırlatıyor. Yine de iOS'un verimliliğe yönelik bir işletim sistemi olarak ne kadar yeterli olduğu, tartışmalı bir konu.

Okuyucu Yorumları