Apple'ın 360 Derecelik Gizemli Hayali

Apple, amacı henüz tam olarak bilinmeyen bu "360 derecelik cihaz" için patent aldı!

Apple'ın 360 derecelik hayali!

Apple'ın patentini aldığı "360 derece ekranlı cihaz", daha önce gördüğümüz telefonlara ve konseptlere pek benzemiyor. Cihazın yeni bir tür telefon mu, yoksa iPod mu olduğunu, hatta ne olduğunu henüz tam olarak bilmiyoruz.

Cihaz üç kilit noktadan oluşuyor. En önemli özelliği, elbette esnek 360 derece ekranı. Patent, bu ekranı "devamlı sarılmış ekran" olarak tarif ediyor. Cihazın öne çıkan diğer özellikleri arasında ivmeölçer ve jiroskop sensörleri var. Patente göre cihazı hareket ettirerek kontrol edebiliyor, ekranı kaydırabiliyorsunuz. Son olarak cihazın dokunmatik ekran özelliği de bulunuyor.

Patent, cihazın tasarımını da ayrıntılı bir biçimde anlatıyor. Buna göre cihazın gövdesi, şeffaf polimer, şeffaf seramik veya sentetik safirden oluşabilir. Bununla birlikte cihazın hangi amaçla kullanılacağı net biçimde açıklanmıyor.

Cihazın ne işe yarayacağını zaman gösterecek, tabi patent gerçeğe dönüşürse. Patenti daha yakından incelemek istiyorsanız, MySmartPrice'ın incelemesine göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları