Apple’ın merakla beklenen M3 işlemcisi ne zaman gelecek?

Ünlü Apple analisti, Apple’ın M3 işlemcisinin ne zaman geleceğini ve bu işlemcinin ilk kez hangi MacBook’ta kullanılacağını açıkladı.

Apple’ın M3 işlemcisi ne zaman gelecek?

Analist Ming-Chi Kuo son raporunda yaklaşmakta olan 15 inç MacBook Air ile ilgili birkaç bilgi verdi. Kuo'ya göre, bu makine 2 işlemci seçeneği sunacak, ancak bunlar Apple'ın 13 inç MacBook Air ile halihazırda sunduklarına benzer olacak.

Bununla birlikte, 15 inç MacBook Air'de özelliklerde güncelleme bekleyen kullanıcılar, geçen yıl yeniden tasarlanan M2 işlemcili MacBook Air ile aynı makineyi karşılarında bulacaklar. Buna karşılık işlemci hanesinde Apple M3’ü göreceğiz.

Buna ek olarak Kuo, Apple'ın üreteceği 15 inçlik MacBook'un Macbook Air olarak adlandırılacağı yönündeki geçmiş raporları da doğruluyor, zira şirket giriş seviyesi MacBook Pro'ya 15 inçlik bir seçenek sunmayı planlamıyor.

Bu raporda ilginç olan şey, Kuo'nun Apple'ın M3 çiplerine ilişkin programını detaylandırması. Kuo'ya göre, Apple’ın M3 çipinin seri üretiminin 2023'ün 2’inci yarısında, M3 Pro ve M3 Max'ten biraz önce başlaması bekleniyor. Daha önceki haberlerde Apple'ın M3 Pro ve M3 Max işlemcilerini 2024'ün başlarında mağazalarda yerini alacak olan üst düzey MacBook Pro modelleri için hazırladığı belirtilmişti.