Apple Watch hakkında ortaya atılan microLED iddiası, iPhone hayranlarını üzecek

Apple'ın microLED ekranlı bir iPhone'u piyasaya sürmesini bekleyenler, Apple Watch Ultra hakkında ortaya atılan bu iddia nedeniyle hayal kırıklığı yaşayacak.

Apple Watch iddiası, iPhone hayranlarını üzecek

TrendForce’un son raporunda, Apple Watch Ultra’nın daha önce söylendiği gibi 2025 yerine 2026’da bir microLED ekran kazanacağını tahmin edildiği açıklandı. Ayrıca Apple’ın, bu teknolojiye ek olarak saatin ekran boyutunu 2,12 inç'e kadar çıkarmayı planladığı da söyleniyor.

Apple’ın microLED teknolojisini Apple Watch için kullanıma sunduktan sonra diğer ürünlere de yaymayı planlamasından dolayı bu rapor oldukça ilgi çekici. Rapor, bir microLED ekranın Apple’ın kulaklıklarına, akıllı telefonlarına ve otomotiv uygulamalarına gelebileceğini söylüyor.

Ancak, Apple'ın iPhone’daki OLED panelini ne zaman microLED ile değiştireceği belli değil. Ayrıca Watch Ultra'nın microLED'e geçişi 2026 yılına sarkacaksa, iPhone'lar için daha da uzak bir tarihi beklememiz gerekebilir. Şu anda şirketin 2024 yılında iPad Pro’da bir OLED ekran kullanması bekleniyor. Samsung Display ve LG Display, bu teknolojinin 8. neslini 2026 yılına kadar MacBook Pro’ya getirmek için çalışıyor.

TrendForce, microLED çiplerin piyasa değerinin 2023’te 27 milyon dolara ulaşacağını söylerken, 2027’de 580 milyon dolara yükselebileceğini söylüyor, ancak bu büyümenin büyük bir kısmının TV alanından geleceği belirtiliyor.

Apple, daha önce microLED’i iPhone X’e getirmeye çalıştı ancak şirket, üretim zorlukları ve yüksek fiyatlar nedeniyle bu planlarından vazgeçti. Yeni TrendForce raporu, The Elec’in bir hafta önce söylediklerini doğruluyor. The Elec’in bildirdiğine göre Apple, bu teknolojiyi küçük ekranlarda uygulamak daha kolay olduğu için microLED’e geçişine Apple Watch Ultra ile başlıyor. Şirket bu konuda ustalaştığında, bunu AR cihazlarına uygulayabilecek ve sonunda iPhone, iPad ve Mac gibi daha büyük ekranlara getirebilecek.

Samsung Display aynı zamanda microLED paneller üretebilse de The Elec, Güney Koreli şirketin çok fazla kar sağlamadığı için Apple için bu ekranları üretmekle ilgilenmediğini söylüyor.