Yeni Apple Watch Ultra sürümü, çok farklı bir tasarım özelliğiyle birlikte raflara çıkabilir

Apple, yeni Watch Ultra için daha önce reddettiği bir tasarım özelliğini tekrar masaya yatırmış olabilir.

Yeni Apple Watch Ultra sürümü, çok farklı bir tasarım özelliğiyle gelebilir

Son birkaç hafta içerisinde Apple’ın yeni bir Apple Watch Ultra sürümünü piyasaya sürmeyi planladığına dair söylentiler duyuyoruz. Bu, 49 mm’lik bir kasa, geliştirilmiş GPS sensörü, yeni kaplama ve inanılmaz pil ömrü ile ilk modelin piyasaya sürülmesinden bir yıl sonra, Cupertinolu devin yıllık olarak Watch güncellemeleri sunmayı planladığına da işaret ediyor..

Yeni Apple Watch Ultra sürümü, daha hızlı bir işlemcinin yanı sıra daha koyu bir kaplamaya da sahip olabilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın Power On haber bülteninde bildirdiğine göre, “Apple geçtiğimiz yıl daha koyu bir titanyum renk seçeneğini test etti” ancak “tasarımcılar görünümü beğenmediği için sonunda seçeneği iptal etti.

Ancak Gurman, teorik olarak tasarımcıların daha koyu titanyum kaplamayı yeniden değerlendirmek ve iyileştirmek için zamanları olduğu için 2023’te sunulabileceğine inanıyor.

İlk Apple Watch Ultra’yı satın alanların muhtemelen bu yeni modele yükseltme yapması çok mantıklı olmayacaktı. Ancak daha eski Apple Watch serilerini kullananlar, daha hızlı bir işlemcinin yanı sıra, eğer ilgilerini çekiyorsa daha koyu bir renk seçeneğine de kavuşacaklar.

Apple’ın iPhone Pro modellerindeki paslanmaz çelik çerçeveyi iPhone 15 Pro’daki titanyum çerçeveye çevireceğini belirten haberlerin de olduğu ve beklenen renklerden biri grafit olduğu düşünülürse, benzer bir tasarım seçeneği sunmak için daha koyu kaplamalı bir Apple Watch Ultra oldukça muhtemel gözüküyor.

Ayrıca, bir ürünün kapsamlı bir güncellemesinden veya yeniden tasarımından sonra yeni bir renk seçeneği sunmak, Apple’dan görmeye alıştığımız bir sunum. Şirket, yıllarca 6, 7 ve 8 telefonlarına geleneksel renkleri sundu ve yeniden tasarlamadan ziyade donanım iyileştirmelerle tanınan S versiyonunda, yeni ve güzel bir renk seçeneği sunması da kullanıcıların yükseltme yapmasını sağlıyordu.