Apple'ın sıradaki büyük hedefi: iPhone'a eklenecek bir yetenekle sizi arabanıza sokmamak!

Apple'ın sıradaki büyük hedefi ortaya çıktı: iPhone ve Apple Watch'a eklenecek yeni bir yetenekle sizi (eğer gerekli görürse) arabanıza sokmamak!

Apple'ın yeni hedefi: Sizi arabanıza sokmamak!

Görünene göre Apple'ın yeni hedefi, arabanıza binmenizi engellemek. Ama bunu iyi bir sebep için yapacağını baştan söyleyelim.

Patently Apple tarafından fark edilen yeni bir patent, telefonunuzda (ya da Apple Watch'unuzda) yerleşik bir alkol ölçer özelliği bulunması ile ilgili. iPhone veya Apple Watch'unuzu dijital bir araba anahtarına dönüştürmek için NFC kullanan Araba Anahtarları (Car Keys) özelliği, bu patentle doğrudan bağlantılı olacak.

Alkol almayı ve araba kullanmayı caydırmak için tasarlanan bu sistem, telefon, saat veya bağlı aksesuar tarafından yüksek düzeyde kan alkolü algılanırsa kullanıcıyı arabasının dışında tutuyor.

Bu sistem, 2021'in başlarında açıklanan ve iPhone ve Apple Watch'un "tipik amonyak seviyeleri, sürüş için kabul edilebilir alkol seviyeleri vb. gibi insan nefesi özelliklerine ilişkin bilgileri” içeren veri tabanı bilgisinden yararlanacak daha önceki bir patente dayanıyor.

Nefesi test etmek de bazı durumlarda uygulamayı tatmin etmek için yeterli olmayabilir. Patent, bir kullanıcının, araç sürmeye uygun olup olmadığını belirleyecek bir beceri görevi veya matematik problemi gibi zihinsel bir zorluğu tamamlamakla görevlendirilebileceği durumları da belirtiyor.

Tabi telefonunu bu tür bir cihaza dönüştürmeyi düşünen tek firma Apple değil. BACtrack ve AlcoDigital NEO gibi bazı üçüncü taraf seçenekler de bir süredir kullanılabilmekteydi ve iPhone’un var olan işlem gücünü kullanarak hızlı alkol seviyesi sonuçlarını direkt olarak telefonunuza gönderiyordu. Ancak bu üçüncü taraf uygulamalar, telefonun boyundan çok da farklı olmayan boyutlara sahip harici araçlar kullanıyor ve kayda değer fiyatlara sahip.