Apple'dan, gizemli otomobil projesi Apple Car için önemli bir adım daha

Apple, iyice yılan hikayesine dönen otomobil projesi Apple car için ciddi bir adım daha attı.

Apple'dan, gizemli otomobil projesi Apple Car için önemli bir adım daha

Bloomberg'in bildirdiğine göre Apple, uzun süredir devam etse de gizemini koruyan Apple Car otomobil projesinde çalışmak için bir Ford mühendisi ve yöneticisini işe aldı. Desi Ujkasheviç 1991'den beri otomobil üreticisiyle birlikteydi. Mart ayında şirketten ayrılmadan önce Ujkasheviç, Ford'un otomotiv güvenlik mühendisliği küresel direktörüydü.

Daha önce küresel gövde mühendisliği ekibini, Ford Avrupa için güvenlik mühendisliğini ve küresel tasarım teknik operasyonları bölümünü yönetmişti. LinkedIn profiline göre Ujkasheviç, Ford'daki ilk yıllarında araç mühendisliği, test ve dayanıklılık alanlarında görev aldı. Ayrıca Ford'un elektrikli araç çalışmaları ve düzenleyici sorunları üzerinde çalıştı. Başka bir deyişle, bir EV projesi için işe almak isteyeceğiniz bir kişi olduğu kesin.

Apple'ın 2015 yılında otonom bir araç üzerinde çalışmaya başladığı söyleniyor. Ancak, bu çabalar, kısmen strateji ve personel değişikliklerinin bir sonucu olarak yıllar içinde birkaç aksilik yaşadı. Project Titan'ı yönettiği söylenen Doug Field, geçtiğimiz Eylül ayında Ford'a yeniden katılmak için Apple'dan ayrıldı. Ancak, Ujkasheviç’in işe alınması, Apple'ın hala kendi EV'sini kurmaya çalıştığının bir başka göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Yakın tarihli bir LinkedIn gönderisinde Ujkasheviç, "bir sonraki macerama başlamak için heyecanlıyım ve topluma katkıda bulunmaya ve nihayetinde daha iyi bir dünya yaratmak amacıyla gelişen teknolojiye katkıda bulunmaya devam etmeyi umuyorum" demişti.