Apple'ın Wi-Fi Assist'i bir kez daha hedefte!

iPhone'ların çok tartışılan bu özelliği, akıllara zarar faturalara yol açmaya devam ediyor!

Bir fatura vukuatı daha!

Floridalı bir gencin faturası babası tarafından ödenen iPhone'una gelen bir uyarı, çocuklarınıza telefon verirken bir kez daha düşünmeniz gerektiğini kanıtlıyor. Oğul Ashton Feingold'un CBS Miami'ye söylediğine göre hafta içerisinde gelen bir uyarı "verinin belki %65'inin kullanılmış olduğunu" söylemekteydi. Her ne kadar bir telefon şirketinin "belki" kelimesini kullandığı pek görülen bir şey olmasa da, Feingold daha önce de bu şekilde uyarılar aldığını ve bu yüzden bildirimi önemsemediğini söylüyor.

Ancak görünene göre bu kez durum biraz daha farklı sonuçlandı ve baba, 2.021,07 dolar telefon faturasıyla karşılaştı.

İkili, Apple'ın Wi-Fi Assist özelliğini suçluyor. Bu özellik, Wi-Fi sinyalinin düşük olduğuna karar verdiği zamanlarda telefonu Wi-Fi'dan hücresel veriye çevirebiliyor. Özellik, iOS 9 işletim sisteminde varsayılan olarak açık bir şekilde başlıyor.

Ashton'ın babası Jeff'in CBS'e söylediğine göre aylık faturaları ortalama 250 dolar civarında oluyordu ve kendisi Wi-Fi Assist özelliğinden haberdar değildi. Oğlu da hep Wi-Fi'a bağlı olduğunu düşündüğünü söylemekteydi. Apple konu hakkında yorum yapmış olmasa da, operatör AT&T, kullanıcılara üç farklı uyarı mesajı ile sınıra yaklaşıldığını duyurduğunu söylemekte.

Wi-Fi Assist özelliği kapatılabiliyor ancak çoğu kullanıcı, teknoloji firmasının bu özellik hakkında yeterince bilgi veya uyarı vermediğini düşünmekte. Bu yüzden de bu özellik şu anda San Jose, Kaliforniya'da bir dava ile karşı karşıya.

Genel olarak Wi-Fi Assist'in yeterli uyarı vermediği konusunda kullanıcılar hem fikir. Ancak iddialardan biri de, insanların telefonlarını kullanma şekillerinden dolayı hücresel veri harcamalarının arttığını belirtmekte. Netflix gibi hizmetlerin hücresel veri ile kullanılması, hızlı bir şekilde sınırların aşılmasına ve veri bedellerinin artmasına sebep oluyor. Telefonunuzu bazı uygulamaların hücresel veriyi kullanmasını engelleyecek şekilde ayarlamanız mümkün ancak bu işlemi kendiniz yapmanız gerekiyor ve birden fazla uygulamayı engellemeniz gerekebilir.

Daha basit bir çözüm ise, Wi-Fi Assist özelliğinin kapatılması...

Okuyucu Yorumları