Apple'ın WWDC 2017'de Tanıttığı Her Şey!

iOS 11, yeni iPad Pro, HomePod ve fazlası. İşte Apple'ın WWDC 2017'de dün tanıttığı tüm yazılım ve donanımlar!

Apple'ın tanıttığı her şey!

Apple'ın WWDC (Worldwide Developers Conference) 2017 etkinliği dün, çok önemli tanıtımlarla başladı. Bu tanıtımlara iOS 11, watchOS 4 gibi yazılım güncellemelerinin yanında yeni Mac'ler, yeni iPad Pro ve HomePod (Siri Speaker olarak tanıdığımız cihaz) fazlası dahildi.

İşte Apple WWDC 2017'de tanıtılan her şey.

HomePod

HomePod

Dedikodulara sıkça konu olan Siri hoparlör sonunda gerçeğe dönüştü ve artık HomePod adıyla karşımızda. Siri'yi destekleyen cihaza seslenip soru sorabiliyor ve onu bir sesli dijital asistan gibi kullanabiliyorsunuz. İçerisinde yedi tweeter ve dört inç'lik bir subwoofer bulunan HomePod, özellikle iki tanesini bir araya getirdiğinizde oldukça gürültülü.

A8 yongasına sahip hoparlörü şimdi satın almanız mümkün değil çünkü Aralık'tan önce sevk edilmeyecek.

iPad Pro 2

iPad Pro 2

iPad Pro 2, 12.9 inç'lik modelin yanında 10.5 inç'lik yeni bir boyutla geliyor. 10.5 inç'lik modelin ekran çerçevesi neredeyse yüzde 40 azaltılmış. 10,5 inç'lik ekran boyutu, ekranda tam boyutlu bir klayve görüntülemenize ve tam boyutlu bir akıllı klavye bağlamanıza izin veriyor. True Tone ekran oldukça parlak ve yansıtması az. Bunların yanında iPad ilk kez HDR videoyu destekliyor.

Yeni iPad Pro 2, 120Hz ekran tazeleme oranına sahip ve bu sayede daha akıcı ve tepkisel. Yeni tazeleme oranı, Apple Pencil'ın da daha hızlı tepki vermesini sağlıyor.

En küçük depolama seçeneği 64GB olan yeni iPad Pro, 10 saat pil ömrü sunuyor ve bugünden itibaren sipariş edilebiliyor.

iOS 11

iOS 11

iOS 11'in giriş ekranına eklenen dock, Mac'tekine benziyor. Bu çubuk, çoklu görev ekranında da görünüyor. Bundan da iyisi iOS 11'de artık sürükle ve bırak desteği de var. Ekranı böldükten sonra fotoğrafları, bağlantıları, kısacası her şeyi sürükleyip bırakmanız mümkün. iOS 11 sayesinde iPad nihayet iPhone'dan farklı bir hale geliyor. Aslına bakarsanız bunları Android'li bir tablette bile yapamıyorsunuz.

Siri'nin sesi artık daha doğal ve size sunduğu sanal menüler daha detaylı. Siri artık çeviri de yapabiliyor. Bunun yanında yapmak isteyeceklerinizi tahmin edip, önerilerde bulunuyor.

Kontrol Merkezi'nin yeni tasarımı, tüm hızlı kontrolleri bir araya topluyor. Artık müziğinizi durdurmak veya ileri sarmak için üç ekran arasında kaydırmanız gerekmiyor.

iOS 11'in uygulama mağazası baştan aşağı yeniden tasarlanmış. Yeni tasarım, uygulama indirmeyi daha çekici bir hale getiriyor ve önünüze yeni "Bugün" menüsünü çıkarıyor. Bu alt menü, her gün değişiyor.

Apple Maps'te de geliştirmeler var. Artık yoldayken şerit yardımını ve hız limitlerini görebiliyorsunuz. Bazı alışveriş merkezlerinin iç haritaları da Maps'e eklenmiş.

watchOS 4

watchOS 4

Apple, etkinlikte WatchOS 4'ten bazı ipuçları verdi. Firmanın söylediklerine göre WatchOS'a birkaç yeni saat yüzü eklenecek. Bunlar arasındaki Siri face, sizin için en önemli olan içerikleri otomatik olarak gösterecek. Örneğin akşam yapmanız gereken arama size hatırlatılacak.

Aktivite uygulaması, aylık yarışmalar özelliği sunacak ve fitness uygulamasında yeni bir egzersiz modu sunulacak. Egzersiz türleri arasında tek bir sürüklemeyle geçiş gibi yenilikler de var.

macOS 10.13 High Sierra

macOS 10.13 High Sierra

macOS'un yeni sürümü yeni bir isimle geldi: High Sierra. macOS 10.13 High Sierra, fotoğraflar arasında dolaşmayı kolaylaştırıyor ve fotoğrafları etikete göre filtrelemenize veya sıralamanıza izin veriyor. Mail ile entegre edilen Spotlight, yüzde 35 daha az yer kaplıyor. High Sierra, varsayılan dosya sistemi olarak Apple File System'ı kullanıyor.

Geliştirilmiş Safari firmaya göre Chrome'dan yüzde 80 daha hızlı ve VR destekli Metal 2 sayesinde grafik performansı daha iyi.

macOS High Sierra genel olarak küçük geliştirmeler getiren bir güncelleme. Geliştirici beta'sı dün yayınlanan işletim sisteminin final sürümü, bu sonbaharda yayınlanacak.

iMac

iMac

Yeni iMac'ler, VR uygulamalarını çalıştırabilecek kadar güçlü olmaya odaklanıyor ve tüm modeller, yeni GPU'larla geliyor.

21,5 inç'lik giriş sürümü iMac, 64MB eDRAM'li Intel Iris Plus Graphics 640 ile gelirken 21.5 inç'lik iMac Retina 4K, Radeon 555 veya 560 ile geliyor. Güç deposu 5K 27 inç iMac, 8GB VRAM'e kadar Radeon Pro 570, 575 veya 580 ile geliyor. Yani 5K model, 5,5 teraflop hızlarına ulaşabiliyor ve VR'a talep edeceği gücü sağlıyor.

21,5 inç'lik model artık 32GB'a kadar RAM desteği sunarken 27 inç'lik model, 64GB RAM destekliyor. Yeni iMac'lerin ekranları da yeni ve önceki nesle göre yüzde 43 daha parlak.

MacBook

MacBook

Apple'ın MacBook serisi de yenilendi ve MacBook 2017, MacBook Pro 2017 ve MacBook Air 2017 artık daha hızlı yongalara sahip.

tvOS

Bu alanda büyük bir yenilik yok; tek öğrendiğimiz Amazon Prime videonun TV uygulamasına ekleneceği.

Okuyucu Yorumları