Apple'ın yeni giyilebilir cihazları, kulağınıza kamera sokabilir

Apple, Vision Pro ile giyilebilir akıllı cihaz alanına hızlı bir giriş yapsa da bununla duracak gibi değil. Şirketin yeni tasarım fikirleri arasında kulağa takılan bir kamera da var.

Apple'ın yeni giyilebilir cihazları, kulağınıza kamera sokabilir

Apple, Vision Pro ile giriş yaptığı giyilebilir ürünler pazarında yeni cihazlarla varlığını genişletmek istiyor ve Mark Gurman'a göre bu konuda bir yol haritası bile var. Gelecekte karşımıza çıkacak cihazların arasında yapay zeka destekli akıllı gözlükler ve kameralı AirPods kulaklıkları olabilir. Her iki konsept de Apple içinde keşif aşamasında olup üretileceğine dair bir garanti yok ancak şirketin gelecek planları hakkında bir fikir veriyor.

Apple, akıllı gözlüklerin daha fazla sensöre, yapay zeka özelliklerine ve daha uzun ömürlü pillere sahip olmasını istiyor. Ancak Vision Pro'dan daha ucuz ve hafif bir başlık olması gerekiyor ama bunun Apple'ın geliştirmeye çalıştığı yüksek kaliteli, şeffaf ekranlı AR yüz bilgisayarı olma ihtimali yok. Bu hafif gözlükler bir kamera ve konuşabileceğiniz bir yapay zeka asistanına sahip olacak, ancak ekranı bulunmayan Ray-Ban gözlüklerine benzeyecek.

Dünya kameralı kulaklıklara hazır mı?

Apple'ın geçen yıl B798 kod adı altında kamera donanımlı AirPods'lar üzerinde de çalışmaya başladığı konuşuluyor. Şirket bunu başarabilirse, modern AirPods'larla aşağı yukarı aynı boyutta olacak ancak kullanıcılara rutinlerinde yardımcı olmak için yapay zeka destekli, gömülü, düşük çözünürlüklü kameralar içerecekler. Böyle bir kulaklık hangi alanda ve nasıl kullanılır, ne fayda sağlar şimdilik belli değil ama yapay zeka çevresindeki görüntüleri algılayarak doğrudan kullanıcının kulağına yol tarifi bile verebilir. Ya da karşılaştığı insanların internetteki varlıkları, kimlikleri hakkında küçük bilgiler fısıldayabilir.

Tekrar söyleyelim, tüm bunlar şu an için sadece fikirden ibaret. Gelecek bize ne gösterecek, zamanla öğreneceğiz...