Apple'ın yeni M3 Mac'leri ne kadar hızlı? İlk test sonuçları ortaya çıktı

Apple'ın tanıtım sırasında fazlasıyla övdüğü yeni M3 Mac'lerin hızı, gerçekten de övgüye değecek kadar yüksek mi? Ortaya çıkan ilk test sonuçlarına bakarsak cevap evet...

Apple'ın yeni M3 Mac'leri ne kadar hızlı? İlk test sonuçları ortaya çıktı

Apple, M3, M3 Pro ve M3 Max işlemcilerini geçtiğimiz günlerde tanıttı. Şirket, üç Çip Üzerinde Sistem’in (SoC) her birinin öncekilere göre sağlayacağı performans artışlarını oldukça övdü ve en azından ortaya çıkan ilk test sonuçları, bu övgülerin yersiz olmadığını gösteriyor.

Ortaya çıkan ilk M3 Max testleri, 2023’ün M3 Max işlemcili MacBook Pro’larının, M2 Ultra SoC üzerinde çalışan Mac Pro ve Mac Studio kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

MacRumors tarafından fark edilen Geekbench sonuçlarında “Mac15,9” olarak tanımlanan sistemin 16 inç MacBook Pro olduğu kesin. M3 Max, tek çekirdek testlerinde temel M3 modeliyle aynı seviyeye ulaşarak yaklaşık 3.000 puan aldı. Aynı zamanda bu değer, Mac Studio ve Mac Ultra’yı güçlendiren M2 Ultra’dan da biraz daha yüksek.

Çok çekirdekli testlerde ise, 2023 MacBook Pro 21.000’i geçerek Apple’ın masaüstü bilgisayarlarındaki M2 Ultra ile aynı seviyeye ulaştı. M2 Ultra puanları, M3 SoC’nin gelişine kadar Geekbench 6 Mac kıyaslamalarının zirvesinde yer alıyordu.

Kıyaslama testleri önemli olsa da, ürünlerin gerçek hayattaki performansları da en az o kadar önemli. Ancak bu ilk sonuçlar, Apple’ın performans iddialarının doğru olduğunu gösteriyor. Kıyaslamalar, M3 Max’in önceki MacBook Pro’daki M2 Max'ten yaklaşık %45 daha hızlı olduğunu söylüyor. Apple da sahnede M3 Max’in önceki modele göre %50’ye kadar daha hızlı olduğunu söylemişti.

Bu sonuçlar, yeni dizüstü bilgisayarların Apple’ın en iyi masaüstü bilgisayarları kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Apple, Mac’lerini duyururken bir detayı da önemle vurguluyor: MacBook’ların performansı, batarya ile veya prize bağlı olarak çalışmasından bağımsız olarak aynı performansı sunuyor.

MacRumors’un gözlemlediği üzere M3 Max, M2 Ultra performansını daha düşük bir fiyata sunacak. M3 Max MacBook Pro 16 inç’in ABD’deki fiyatı 3.499 dolardan başlarken, M2 Ultra Mac Studio’nun fiyatı ise 3.999 dolardan başlıyor.