Apple'ın yeni M3 Max çipi, gerçek anlamda çok güçlü olabilir ve yakında sahneye çıkabilir

Apple'ın 16 çekirdekli CPU ve 40 çekirdekli GPU gibi üst düzey özelliklere sahip olacak M3'ten güç alan yeni cihazlarıyla donanım yelpazesini genişletmeyi planladığı bildiriliyor.

Apple'ın yeni M3 Max çipi gerçek anlamda çok güçlü olabilir

Apple'ın 16 çekirdekli CPU ve 40 çekirdekli GPU gibi üst düzey özelliklere sahip olacak M3'ten güç alan yeni cihazlarıyla donanım yelpazesini genişletmeyi planladığı bildiriliyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple, M serisini yeni M3 çip ile yenilemeyi planlıyor. Bloomberg'in elde ettiği test kayıtlarına göre Cupertino devi, 16 çekirdekli CPU, 40 çekirdekli GPU ve 48 GB RAM içeren yeni bir çipi test etmeye başladı. Bu M3 işlemci MacBook Pro'nun kalbinde yer alacak ve onu Apple'ın serisindeki en güçlü cihaz haline getirecek. Kaynaklara göre model J514 kod adıyla anılıyor ve önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bloomberg News tarafından görülen üçüncü taraf bir Mac uygulama geliştiricisinin test günlüklerine göre, yeni M3 Max çipi 16 ana işlem çekirdeği ve 40 grafik çekirdeğine sahip olacak.

Apple şu anda M3 çiplerinin geliştirilmesi konusunda sadece test aşamasında ancak şirketin bu yıl içinde ilk gösterimini yapması bekleniyor. Mark Gurman’ın söylediğine göre Apple, yeni M3 işlemcili iMac’leri ve MacBook Pro’ları test ediyor. Şirketin bu yılın sonlarında düzenlenecek yıllık etkinliğinde yeni cihazları piyasaya sürmesi bekleniyor.

M3 çipine geçilmesi, şirketin giriş seviyesi Mac’lerinde yapılan güncellemelerle büyük olasılıkla Ekim ayında başlayacak. Apple, tamamı önümüzdeki 12 ay içinde piyasaya sürülecek olan M3 tabanlı iMac’leri, 13 inçlik MacBook Pro’ları, 13 inçlik ve 15 inçlik MacBook Air'leri ve Mac mini’leri test ediyor. 14 inçlik ve 16 inçlik MacBook Pro modellerinin güncellenmiş sürümlerinin 2024 yılında M3 Pro ve M3 Max çipleriyle gelmesi muhtemel.

Bloomberg’in haberi, bu yılın başlarında sızan şirketin yıl için yol haritasıyla eşleşiyor. Ayrıca geçmişte de Apple’ın daha iyi özelliklere sahip M3 çiplerini test ettiğini ve yaklaşan Apple cihazlarının yoğun grafik iş yüklerinin üstesinden gelmek için üst düzey özelliklere sahip olabileceğini doğrulayan raporlarla karşılaşmıştık.