Araştırmacılardan ürkütücü keşif: "Hayalet köpekbalığı" bulundu

Denizler ve okyanuslar hala bilinmeyen çok büyük sırrı saklıyor ve bilim insanları tüm bu sırları keşfetmekten hala çok uzaklar. Ancak yeterli bütçe ve yoğun zaman/emek sonrasında okyanusların bir küçük sırrı daha ortaya çıkabiliyor. Tam da bu korkunç "hayalet köpekbalığı" gibi...

Araştırmacılardan ürkütücü keşif: "Hayalet köpekbalığı" bulundu

NASA uzayı keşfetmek için milyar dolarlar harcıyor olabilir ama henüz kendi gezegenimizde, okyanusların dibini tam anlamıyla keşfedebilmiş değiliz. Yeni keşfedilen ve kabuslara girebilecek kadar korkutucu görünen bir balığa, bilim insanları "hayalet köpekbalığı" ismini verdi.

Çok derin sularda yaşayan bu canlı artık "Chimaera supapae" olarak anılıyor. Okyanusun derinliklerinde gizlenen balık için araştırmacılar, günümüzde yaşayan en eski balıklar olan Chimaeriformes ailesinin bir parçası olduğunu söylüyor.

Tam olarak bir köpekbalığı olmasa da, bilim insanlarının deyimiyle hayalet köpekbalığı, köpekbalıkları ve vatozların eski bir akrabası. Varlığı ve keşfi Raffles Bulletin of Zoology'de yer alan yeni bir çalışmayla duyuruldu. Bu keşifle ilgili daha da büyüleyici olan şey ise, bilim insanlarının bunu bulduğu yerde bu tür Chimaera'ların son derece nadir görülmesi.

Her ne kadar okyanusların yüzlerce metre altına dalma ihtimalimiz olmadığı için onunla ömür boyu karşılaşmayacağız gibi görünse de, 1 metreye yaklaşan boyu ve ürkütücü görüntüsüyle Ege'de yaz tatili yapıp yüzdüğümüz sırada karşımıza çıkacak olsa, kaçacak yer arayacağımızı inkar edemeyiz.