Arka planlar yapay zekaya emanet: Instagram'a bir yapay zeka aracı daha geldi

Instagram, yapay zeka desteğine sahip arka plan değiştirme özelliğini tanıttı. Yeni işlevin nasıl kullanıldığına dair tüm ayrıntılar haberimizde...

Instagram, arka planları yapay zekaya emanet ediyor

Meta, sosyal medya platformlarına yapay zeka araçları getirme konusunda attığı adımları hızlandırıyor gibi görünüyor. Şirketin bu konudaki son girişimi ise Instagram Hikayelerine yapay zeka görüntülerini getirmek oldu.

Meta'nın Üretken Yapay Zeka Başkan Yardımcısı Ahmad Al-Dahle, yeni yapay zeka aracını X alternatifi olan Threads'te duyurdu. Özellik şu anda ABD'de kullanıma sunulmuş durumda ve aracın diğer ülkelerdeki Instagram kullanıcılarına ne zaman sunulacağına dair bir bilgi yok.

Yeni özellik, kullanıcıların görüntüleri zenginleştirmek için yapay zeka arka planları oluşturarak Instagram Hikayelerini yeniden tasarlamalarına olanak tanıyor. Artık Hikayeler kamerasında mevcut 'metin ekle' düğmesinin yanında yeni bir simge belirecek ve kullanıcılar bu simgeye dokunarak 'Yavru köpeklerle çevrili' veya 'Patlayan bir volkanın kenarında' gibi komutlar girerek yeni bir arka plan oluşturabilecekler.

Meta, Google ve ChatGPT gibi şirketleri yakalamaya çalışırken sosyal medya platformlarında çeşitli yapay zeka tabanlı özellikler kullanıma sundu ve görünüşe bakılırsa şirket yakın zamanda yapay zeka alanındaki yeniliklerinin hızını yavaşlatmayı düşünmüyor. Eylül ayında gerçekleşen Meta Connect 2023'te, Instagram'daki yeni görüntü düzenleme ve oluşturma araçları, şirket tarafından duyurulan yapay zeka ile ilgili çeşitli girişimler arasındaydı.

Elbette bu, buzdağının sadece görünen kısmıydı, Zira Meta ChatGPT'ye alternatif olacak Gen AI Personas'ı da tanıttı. Meta'nın genç kullanıcılarını hedefleyen ve şu anda ABD'de Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta beta olarak kullanıma sunulan yapay zeka sohbet botları, Kendall Jenner, Paris Hilton ve hatta Futurama'daki Bender'dan esinlenen bir bot da dahil olmak üzere ünlü kişiliklerin şekillerini alıyor.