ARM'den Telefonunuz İçin Yeni Üst Seviye İşlemciler!

ARM, bir sonraki telefonunuzu çok güçlü yapacak yeni işlemcilerini tanıttı!

ARM'den yeni işlemciler!

İngiliz işlemci üreticisi ARM, yeni üst düzey işlemcilerini Computex 2017'de gün yüzüne çıkardı.

Yeni Cortex-A75 ve A55, sırasıyla piyasanın üst ve orta segmentini hedefliyor ve hem işlem gücü, hem de verimlilik anlamında önemli adımlar atıyor. Cortex-A75, selefi Cortex-A73'e göre yüzde 22 performans geliştirmesi sunarken işlemci, sadece 2W güç ile çalışıyor. ARM'ye göre yeni Cortex-A55, firmanın şimdiye kadarki "en çok yönlü, yüksek verimlilik sunan işlemcisi". Selefine göre yüzde 15 daha yüksek güç verimliliği sunan işlemci, 10 kat daha fazla ölçeklenebilirlik ve iki kat daha fazla bellek verimliliği sunuyor. İşlemcilerin ikisi de firmanın en son ARMv8.2-A mimarisini kullanıyor. Yeni Dynamiq teknolojisi ise Qualcomm gibi OEM'lerin işlemci çekirdeklerini karıştırarak, kendi gereksinimlerini karşılamalarına izin veriyor.

ARM'ye göre yeni işlemciler, yapay zeka ve makine öğrenimini ileriye taşımak için kusursuzlar. ARM Compute Library sayesinde yapay zeka ve makine öğrenimi geliştirilebiliyor ve böylece işlemci, nesnelerin interneti, akıllı şehir altyapısı ve hatta kendi giden otomobiller için ideal hale geliyor.

ARM, A75 ve A55'in 2018'de ortaya çıkacağını söylüyor.

Yeni işlemcilerle birlikte tanıtılan Mali-G72 GPU ise şimdiye kadarki en etkili mobil grafik işlemci olma iddiasında. Mali G71'e göre 1,4 kat daha güçlü olan işlemci, yeni Bifrost mimarisi sayesinde optimum performans sunuyor. Bu GPU'da makine öğrenimine ve yapay zekaya yönelik geliştirmeler de bulunuyor.

Okuyucu Yorumları