Artık Threads profilinizi silmek için Instagram profilini de silmek zorunda kalmayacaksınız

Meta'nın Threads platformunda açtığınız bir profili silmek için Instagram profilinizi de silmeniz gerekiyor. Ama yeni bir iddiaya göre bu can sıkıcı durum değişmek üzere.

Threads profilinizi silmek için Instagram profilini de silme dönemi kapanıyor

Instagram’ın X rakibi olmayı amaçlayan uzantısı Threads'in kullanıcıları şu anda profillerini silme yeteneğine sahip değiller. Daha doğrusu Threads profillerini silmek isteyenler, bunu Instagram profillerini de silerek yapabiliyor.

Ancak yakın gelecekte bu durum değişebilir. Sızıntı kaynağı olarak ve tersine mühendislik çalışmaları ile bilinen Alessandro Paluzzi’nin yeni bir X gönderisi, Threads uygulaması için bir profil silme seçeneğinin geliştirilmekte olduğunu öne sürüyor.

Uygulamaya ait olduğu iddia edilen ekran görüntülerine göre Threads profili silme özelliği, Threads profilinizi tamamen ortadan kaldıracak. Profilinizi sildikten 30 gün sonra gönderi ve beğeni gibi verileriniz kalıcı olarak kaybolacak.

Ekran görüntüsü, aynı Instagram hesabını kullanarak 120 güne kadar bir Threads profilini yeniden oluşturamayacağınız konusunda bir uyarıda bulunuyor. Ayrıca Threads profilinizi silmenizin ilişkili Instagram hesabınızı silmeyeceği de belirtiyor.

Şu anda, bir Threads profilini silmenizin tek yolu ilişkili Instagram hesabınızı da silmenizi gerektiriyor. Threads profillerini silme seçeneğinin uygulamaya ne zaman geleceği (veya gelip gelmeyeceği) henüz bilinmiyor. Ancak, en azından şimdilik, platformu terk etmek istiyorsanız Threads profilinizi bağımsız olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Threads uygulaması bu yılın başlarında piyasaya sürüldü ve kısa sürede Pokémon GO’nun en hızlı uygulama lansmanı unvanını ele geçirdi. X alternatifine açılış haftasında on milyonlarca kullanıcı katılırken, etkileşimin azalması uzun sürmedi.

Sosyal medya uygulaması, özellikle başlangıç anında, Threads profilinizi silme yeteneği de dahil olmak üzere rakip platformlarda bulunan pek çok temel özelliğe sahip değildi. Ancak Instagram başkanı Adam Mosseri, kullanıcılara çeşitli Threads özelliklerinin gelecekteki bir sürüm için “listede” olduğuna dair güvence verdi.

Doğrudan mesajlaşmaya yönelik yakın zamanda bir plan olmasa da Threads, takip edilenler sekmesi, çeviri, özel alt metin gibi eksik özelliklerden bazılarını ekleyerek rakipleriyle arasındaki farkı kapatmaya çalıştı.