Artık WhatsApp sohbetlerinde üç önemli mesajı sabitleyebilirsiniz

WhatsApp, bugüne dek sadece bir olan mesaj sabitleme sınırını üçe çıkardığını duyurdu. Bu sayede, önemli mesajları bulmanız çok daha kolay olacak.

Artık WhatsApp sohbetlerinde üç önemli mesajı sabitleyebilirsiniz

WhatsApp, görüşmeleriniz sırasında aldığınız önemli mesajları bulmanızı kolaylaştıran yeni bir özellik yayınladı. Meta yöneticisi Mark Zuckerberg ve WhatsApp başkanı Will Cathcart, ilgili WhatsApp kanallarında artık bir sohbetin üst kısmına en fazla üçe kadar mesaj sabitleyebileceğinizi ve bu sayede istediğiniz bilgiye hızlı bir şekilde erişebileceğinizi duyurdular. TechCrunch’ın da belirttiği üzere, bu özelliğin kullanıma sunulduğu Aralık ayından bu yana, yalnızca bir mesaj sabitlenebiliyordu. Ancak bu güncellemeyle beraber, artık arkadaşlarınızdan aldığınız adresleri veya tarifleri ayrı bir yere kaydetmenize gerek kalmayacak.

Meta’nın sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması, Yardım Merkezini de yeni üç mesaj özelliğini yansıtacak şekilde güncelledi. Bu özellik sayesinde sadece kısa mesajları değil, görselleri ve anketleri de sabitleyebilirsiniz. Sabitlediğiniz öğeler 24 saat, 7 gün veya bir ay boyunca sohbetin en üstünde kalabiliyor. Eğer yalnızca bir adet sabitlenmiş mesajınız varsa, bunu sohbet üzerinde bir “banner” (ana başlık/afiş) olarak görebilirsiniz. Ancak daha fazlasını sabitlerseniz kaç mesajın sabitlendiğini belirten ve üzerine dokunduğunuzda ilk önce en sonuncusu görünen bir banner ile karşılaşırsınız.

Bir mesajı sabitlemek için yalnızca üzerine dokunmanız, “sabitle”yi ve sabitlemek istediğiniz süreyi seçmeniz için yeterli. Eğer bu mesajın belirlediğiniz son tarihin öncesinde sohbetinizin üst kısmında görünmesini istemiyorsanız, mesajların sabitlemesini aynı şekilde kaldırabilirsiniz.

WhatsApp, ekstra güvenlik ve gizlilik katmanı isteyenler için kendi kendini imha eden sesli mesajları da Aralık ayında tanıtmıştı. Eğer bu yılın başlarında ortaya çıkan doğrulanmamış bir söylenti doğruysa, hizmetin gelecekte AirDrop benzeri bir dosya paylaşım özelliği sunması da bekleniyor.