Artık WhatsApp'ta IP adreslerinizi gizleyebileceksiniz

WhatsApp, yeni bir gizlilik özelliği daha sunuyor. Artık aramalarınızda IP adresinizi gizleyebileceksiniz. Bu özellik, kullanıcıların konum ve kişisel bilgilerini koruma konusunda daha fazla kontrol sağlamaya imkan tanıyacak.

Artık WhatsApp'ta IP adreslerinizi gizleyebileceksiniz

Son zamanlarda WhatsApp'ta devamlı yeni özellikler görmeye başladık. Gördüğümüz yenilikler genelde kullanıcı deneyimine yönelikken, bu seferki daha çok gizlilik temelli. Yeni eklenecek özellik, uygulamayı kullanarak aradığınız kişilerden IP adresinizi gizlemenize olanak tanıyacak.

Birinin IP adresini bilmek, konumu ve internet servis sağlayıcısı gibi birçok kişisel bilgiyi açığa çıkardığından, bunu gizleme seçeneğine sahip olmak oldukça yararlı bir özellik. WhatsApp bir blog yazısında, yeni özelliğin, gizlilik konusunda bilinçli kullanıcılara yönelik ek bir gizlilik ve güvenlik katmanı sağladığını belirtti.

WhatsApp şu anda aramaları, ya kendi sunucuları üzerinden ya da ağ koşullarına bağlı olarak aradığınız kişiyle peer-to-peer adı verilen doğrudan bir bağlantı kurarak iletiyor. Eşler arası aramalar genellikle daha iyi ses kalitesi sağlıyor, ancak her iki cihazın da birbirlerinin IP adreslerini bilmesini gerektiriyor.

Ancak "Aramalarda IP adresini koru" olarak bilinen yeni özelliği açtığınızda, ses kalitesinde hafif bir düşüş yaşansa bile, WhatsApp eşler arası bağlantı kurmak yerine aramalarınızı her zaman kendi sunucuları üzerinden aktaracak. Şirket, WhatsApp'ın sunucularından geçse bile tüm aramaların uçtan uca şifreli kalmaya devam edeceğini söylüyor

WhatsApp son birkaç aydır düzenli olarak yeni gizlilik özelliklerini hayata geçiriyor. Haziran ayında şirket, insanların bilinmeyen arayanları otomatik olarak susturmasına izin veren bir özellik ekledi. Ayrıca, kullanıcıların uygulamada tek bir yerden bir dizi gizlilik ayarını yapmalarına olanak tanıyan bir "Gizlilik Kontrolü" bölümünü tanıttı ve bu yılın başlarında, insanların belirli sohbetleri parmak izi veya yüz tanıma ile kilitlemelerine olanak tanıyan bir özellik ekledi.