Herkes onu 1 Nisan şakası sandı ama o gerçek çıktı: Asus ROG Ally

Herkesin 1 Nisan şakası sandığı cihazın gerçek olduğu açıklandı: İşte kafaları karıştıran, Asus’un Steam Deck katili ROG Ally...

Herkes onu 1 Nisan şakası sandı, gerçek çıktı

Asus geçtiğimiz günlerde Steam Deck'e alternatif olması amacıyla yeni taşınabilir oyun bilgisayarı ROG Ally’i tanıttı. Ancak tanıtım 1 Nisan Şaka Günü’ne denk gelince, işler biraz karışmış gibi görünüyor. Pek çok kişi bu cihazın 1 Nisan şakası olduğunu düşünürken, şirket gerçek olduğunu doğrulamak durumunda kaldı.

Kafa karışıklığı 1 Nisan gece yarısı mobil konsolunu duyuran bir açıklama ile başladı. Videoda ROG Ally'yi ceketinin cebinde taşıyan birinin mutluluğu resmedilirken tanıtımın sloganı da 1 Nisan şakası gibiydi: "Bir daha asla oyun oynamayı bırakmak zorunda kalmayacaksınız."

Hal böyle olunca, insanların da kafası karıştı. Ancak işin doğrusu şu: ROG Ally gerçek bir cihaz.

ASUS'un Steam Deck rakibi el konsolu olarak kullanıcılara sunulacak olan ROG Ally, çarpıcı özelliklere sahip. 7 inç büyüklüğünde 1080p ekran, 120Hz yenileme hızı desteği ve Steam Deck'in 2 katı performans sunduğu iddiası gibi önemli özellikleri olan ROG Ally’nin ne zaman satışa sunulacağı ve Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz net değil.