Asus'un çift grafik işlemcili kartı geliyor!

Asus, çift grafik işlemciye sahip ekran kartını tanıttı. İşte kartın göze çarpan özellikleri.

Çift işlemcili grafik kartı

ASUS, dual NVIDIA GF110 çekirdek kullanan ve yüksek grafik işlem çıkışı sunan ASUS GTX 590'ı sunuyor. Referans tasarımda yer almayan ASUS'a özel Voltage Tweak teknolojisi ile 918 MHz hızda çalıştırılabilen kart, DirectX 11 ile mümkün olan en yüksek çözünürlükte tüm detayların yüksek kalitede izlenmesine olanak tanıyor. Ayrıca üç ekran görüntülü NVIDIA 3D Vision Surround teknolojisi ile 3D oyunların ve filmlerin maksimum kalitede ve gerçekçi olmasını sağlıyor.

Ürün özellikleri

- Dual GF110 GPU'lar önceki GTX 580 referans tasarım ile tek devreli bilgisayarlara yenilik getiren en güçlü NVIDIA Fermi-tabanlı ürün için grafik işlemci olanaklarını sağlayarak performansı artırıyor. Geniş 3GB video hafıza bölümü hızlı GDDR5 teknolojisini ve diğer sistem bileşenleriyle gelişmiş bant genişliği ve ara bağlantısallık için bir dual 384-bit hafıza arayüzü kullanıyor.
- ASUS GTX 590 şimdiye kadar piyasaya sürülen en hızlı NVIDIA dual-core grafik kartı ve 612 MHz'de çalışan bir çekirdek kullanıyor. ASUS'un ayrıcalıklı voltaj aşımı ürünü Voltage Tweak 918 MHz'de %50'ye kadar daha yüksek saat hızı için kullanıcılara agresif soğutma sağlayarak yeni bir güç sunuyor.
- Çift grafik işlemcili kart kabiliyetlerince çalıştırılan NVIDIA 3D Vision Surround için tam destek ve üç ekranda tam HD 3D çıkışı eş zamanlı olarak sunuyor.
- Tek kart üzerinde dengelenmiş ve optimize edilmiş iki grafik işlemci ünitesi, GTX 590 hükmen her zaman açık 2 yollu SLI çalışarak GTX 580'in ortalama gücünün iki katından daha fazlasını sağlıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları