Avatar: The Way of Water, sinemaları ayakta tutmaya devam ediyor

Avatar: The Way of Water, elde ettiği gişe başarısıyla sinema sektörünü ayakta tutmaya devam ediyor.

Avatar: The Way of Water, sinemaları ayakta tutuyor

The Hollywood Reporter, Amerika Birleşik Devletleri'nde tüyler ürpertici bir bomba kasırgasının yaşanmasına rağmen, izleyicilerin Noel ve Noel arifesinde sinemaya gitmenin bir yolunu bulduğunu söylüyor. Avatar: The Way of Water büyük paralar getirmeye devam ederken, Çizmeli Kedi, Black Panther: Wakanda Forever ve yeni Whitney Huston biyografisi gibi diğer filmler düşük performans gösterdi. Benzer bir şekilde, Damien Chazelle'in Margot Robbie, Brad Pitt, Tobey Mcguire ve Olivia Wilde'dan oluşan, 1920'lerin Hollywood'una yıldızlarla dolu kasidesi Babylon da henüz seyircilerini bulamadı.

Avatar: The Way of Water şu anda ABD gişelerinde 250 milyon doların biraz üzerinde gelir elde etti ve dünya çapında 855 milyon doların üzerinde hasılat yaptı. Reporter'a göre kaynaklar, 26 Aralık Pazartesi günü dünya çapındaki gelirin toplam 900 milyon doları aşmış olabileceğini tahmin ediyor.

Hollywood Reporter ayrıca genel olarak sinemaya yönelik bazı korkunç haberler de veriyor. Noel hafta sonu geliri, salgın öncesi son büyük Noel dönemi olan 2019'a göre %50'ye kadar düştü ve geçtiğimiz yıla göre %30 düştü. Bu haberin sinema ve tiyatro endüstrisi için pek iyi olmadığı kesin.