Avatar: The Way of Water'dan etkileyici açılış: İlk hafta sonunda şov yaptı

Avatar: The Way of Water, ilk hafta sonunda elde ettiği gişe hasılatıyla önemli bir açılış başarısına imza attı. Tek istisna ise, ABD gibi görünüyor.

Avatar: The Way of Water'dan etkileyici açılış

Avatar: The Way of Water'ın gişede nasıl bir tepki alacağı sene boyunca internette bolca tartışıldı. Ama uzun süre beklenen film, açılış hafta sonunu oldukça etkileyici bir performansla geçirdi. Deadline’ın belirttiğine göre film, dünya çapında 435 milyon dolarlık bir açılış yaptı. Bu, Dünya çapında, şu anda yılın en yüksek ikinci açılışı ve salgın döneminin en yüksek üçüncü açılışı oldu. Birinci ve ikinci sırada 2021'deki Spider-Man: No Way Home ve geçtiğimiz Mayıs ayındaki Doctor Strange 2 bulunuyor.

Film, aslında ABD'de beklenen rakamlara ulaşabilmiş değil. Beklentiler 170 milyon dolar seviyesindeyken, Avatar: The Way of Water, açılış hafta sonunda ABD'de 134 milyon dolar hasılat yapabildi. Ama Dünta geneline baktığımda, gişe hasılatının beklentileri karşıladığı açıkça görülebiliyor.

Filmin güçlü açılış rakamlarının ardından James Cameron, Twitter'da izleyicilere filmi izledikleri için teşekkür eden bir video yayınladı. Way of Water’ın öncesinde, hem yeni filmin hem de bir önceki filmin sinemaya gitmeye değer büyük deneyimler olduğunu vurgulamak için elinden geleni yapıyordu. Cameron, “Benim için bu film son derece kişisel bir yolculuk oldu” dedi ve ekledi: "Pek çoğunuzun onu büyük ekranda izlemiş olması inanılmaz derecede sevindirici."

Variety gibi siteler, Cameron'un filmlerinin yavaş bir açılışın ardından zamanla hız kazandığını belirtiyor. Filmin ekonomik anlamda gerçekten başa baş olması ve daha fazla devam filmi garanti etmesi için 2 milyar dolar kazanması gerektiği düşünüldüğünde, bu hızı kazanması devam filmi için oldukça önemli olacak.