Avatar: The Way of Water, pek çok sinema salonunun projektörlerini "bozdu"

Son Avatar filmi The Way of Water, gelen haberlere göre Japonya'daki pek çok snema salonunda sorunlar yaşanmasına neden oldu.

Sinema salonlarındaki projektörler, Avatar: The Way of Water'a dayanamadı

Avatar: The Way of the Water, Japonya'da birden fazla sinema salonunda teknik sorunlara neden oldu ve Japonya'nın merkezindeki bir sinema 48 fps kare hızını geleneksel 24 fps'ye düşürmek zorunda kaldı.

Bloomberg'in haberine göre, United Cinemas Co., Toho Col ve Tokyu Corp. dahil olmak üzere hayranlar tarafından sorunlar yaşandığı belirtilen bazı sinema zincirleri sorun hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

En yeni projektörleri veya mevcut projektörlerin güncellenmesini gerektirdiğinden, pek çok sinema salonu yüksek kare hızlı (HFR) 48 fps oynatmayı destekleyemiyor. Normalde sinema salonları hangi formatları oynatabileceklerini bilir ve buna göre planlarını yapar. Ancak HFR’nin çok az kullanılmış olması, çok sayıda hatanın arka arkaya ortaya çıkmasını tetiklemiş gibi görünüyor.

Avatar: The Way of the Water, 2D 48 fps, 3D 48 fps ve normal 24 fps dahil olmak üzere birçok formatta bulunuyor. 48 fps sürümünü izlediğinizde, diyalog sahneleri ve daha yavaş sahneler 24 fps'ye düşürülürken (çerçeveleri çoğaltarak) yalnızca aksiyon sekansları için HFR teknolojisini kullanıyor.

HFR kullanan diğer önemli filmlerin arasında Ang Lee'nin Gemini Man filmi ve The Hobbit üçlemesi bulunuyor.