Avrupa'da Firefox'un yükselişi sürüyor

Sonuçları açıklanan bir araştırmaya göre 2007 yılında Firefox Pazar payını yüzde 20 artırmış durumda

Firefox yükseliyor!

Fransa kökenli bir Internet araştırma şirketi olan XiTi Monitor Firefox'un 2007 yılına ait pazar payı istatistiklerini yayımladı. Aşağıdaki şekilde de görülebileceği gibi Mozilla Firefox Internet Explorer'dan pazar payı çalmaya devam ediyor...

Avrupa'da Firefox'un yükselişi sürüyor

XiTi araştırmasının sonuçları iki yıl önce yüzde 20 pazar payına sahip olan Firefox'un bu payı 2 yıl içerisinde yüzde 28'e çıkarttığını gösteriyor. Araştırma ülkelere bölündüğünde Firefox'a en çok ilgi duyan ülkenin yüzde 45.4 ile Finlandiya olduğunu gösteriyor. Arkasından yüzde 44.6 ile Slovenya, yüzde 42.4 ile Polonya geliyor. Firefox 3'ün piyasaya çıkması ile beraber bu artışın ivmesinin hızlanacağı da tahmin ediliyor.

Kaynak: XiTi Monitor

CHIP Online notu:
Araştırmada ne yazık ki Türkiye için rakamlar verilmemiş ancak CHIP Online log'larına bakarak bir tahminde bulunmamız mümkün. CHIP Online kullanıcıları arasında Firefox'un pazar payı düzenli olarak artıyor. Örneğin son üç ayı göz önüne alırsak, Kasım 2007'de Firefox kullanıcılarının oranı yüzde 23.25 iken Ocak 2008 log'larına baktığımızda bu değerin yüzde 25.57 olduğunu görüyoruz.

CHIP Download: Mozilla Firefox

Okuyucu Yorumları