Avrupa Komisyonu, şimdi de iPad'i hedefine aldı

Avrupa Komisyonu, Apple'ın iPhone'larda yapmak zorunda kaldığı değişiklikleri şimdi de iPad'ler için uygulamasını istiyor.

Avrupa Komisyonu, şimdi de iPad'i hedefine aldı

Avrupa Komisyonu’nun Dijital Piyasalar Yasası'nın (DMA) olası rekabet ihlallerine karşı önleyici tedbirleri, Apple’ın iPad’i de dahil edilecek şekilde genişletildi. Artık Apple’ın, tablet ekosistemini de önümüzdeki altı ay içinde DMA düzenlemelerine uygun olacak şekilde değiştirmesi gerekiyor.

Apple, geçtiğimiz aylar içerisinde DMA’ya uyum sağlamak için çeşitli değişiklikler yaptı. Bu değişiklikler arasında, USB-C'ye geçişten alternatif uygulama marketlerine izin vermeye kadar pek çok farklı kalem bulunuyordu. Apple, geliştiricilerin iOS’ta alternatif pazar uygulamaları oluşturmasına imkan tanıdı ve yeni uygulama pazarı çerçevelerine ve API’lere erişim olanağı sağladı. Bu değişiklikler, kullanıcıların Marketplace uygulamalarını kendi web sitelerinden yetkili tarayıcılarla indirip yüklemesine, sistem işlevleriyle entegre etmesine, uygulamalarını yedeklemesine ve geri yüklemesine ve daha fazlasına izin veriyor.

Avrupa Komisyonu, Apple’ın şimdi de iPad ekosisteminde benzer değişiklikler yapmasını istiyor. Başka bir deyişle iPhone'lar için yapılan tüm değişikliklerin, iPad'ler için de yapılmasını istiyor. Üstelik bunun için Apple'a altı ay gibi bir süre bile verilmiş durumda.