Bahçıvan Robot Tertill Geliyor!

Robotlar bir gün herkesin işini elinden alacak derken abarttığımızı mı düşünüyorsunuz? O zaman Tertill ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir!

Robotların hiç şakası yok!

Franklin Robotics, bahçıvanlık işleri için bir robot geliştiriyor; adını da Tertill olarak belirlemiş. Projenin arkasındaki isimlerden biri olan Joe Jones aslında çok da yabancı değil; ev süpürme robotu Roomba'yı bize sunan kişi.

Tertill bir çok yönden Roomba'ya benziyor ama önemli bir farkı var: Bu kez bahçenizde dolaşıyor ve toz yerine yabani otları topluyor.

Joe Jones, kendi bahçıvanlık projesinde yabani otlara karşı savaşında yorgun düşmüş ve Tertill'i geliştirme ihtiyacı hissetmiş. Tertill güneş enerjisiyle çalışıyor. Yani bahçenizde günlerce devriye gezebilir. Pisliklerin arasından pek zorlanmadan geçebiliyor ve aynı zamanda su geçirmiyor.

Robot, büyük bitkilerinizi ve çiçeklerinizi de ayırt edebiliyor; yani bu sayede onlarla karşılaştığında onları kesmiyor. Ayrıca, eğer Tertill'in yok etmeye çalışacağı küçük fidanlarınız varsa, onlara bir kelepçe takarak Tertill'in müdahalede bulunmamasını sağlayabiliyorsunuz.

Proje şu an için Kickstarter'da ve fon topluyor. Ama firma daha şimdiden satış fiyatını 300 dolar olarak duyurdu.

Okuyucu Yorumları