Bankamatikleri soymanın yeni yolu!

Bankamatikleri hack'lemenin yeni yolunu buldular! İşte basit bir USB belleğin yapabildikleri...

ATM'yi böyle hack'lediler!

Suçluların bankaların ATM makinelerini veya ATM'yi kullanan müşterileri soymak için çeşitli yöntemler denediklerini biliyoruz. Ancak araştırmacılar, hırsızların yeni keşfettikleri bir yöntemle, USB belleklerini kullanarak ATM'yi ele geçirebildiklerini ortaya çıkardı.

Hamburg, Almanya'daki Chaos Computing Congress'te gösterilen ve BBC'de yayınlanan bulgular, hacker'ların para çekme makinelerini fiziksel olarak delerek USB belleği taktığını ve zararlı kod yüklediklerini gösterdi. İsimlerini açıklamak istemeyen araştırmacılar, hack'in Avrupa merkezli bir bankanın para çekme makinelerinde gerçekleştirildiğini söylüyorlar. İlk kez Temmuz'da fark edilen hack'e göre kod, ATM'ye yüklendikten sonra tekrar tekrar çalıştırılabiliyor. Suçlular her defasında 12 haneli bir kod girerek ATM'nin özel arayüzünü çalıştırıp makineye erişebiliyorlar.

Dört farklı ATM'ye başarıyla yüklenen yazılım, ATM'nin içinde ne kadar para kaldığını suçluların görmesine izin verdiği gibi, herhangi bir tür banknotu çekmelerine de olanak tanıyor. Hırsızlar ise tabi ki en yüksek değere sahip banknotları çekiyorlar.

İşin ilginç yanı, hırsızlar, aralarından bir üyenin paraları alıp kaçmaması için bir güvenlik işlevi de geliştirmişler. Parayı çeken çete üyesinin bu işi yapabilmesi için diğer bir üyeyi arayarak sayısal kodu öğrenmesi ve bu kodu girmesi gerekiyor.

Görünen o ki hacker'lar, ATM'lerin işleyişini değiştirebilecek kadar ileri gidebilmişler. İşin iyi yanı bu hack'in sizin hesabınızı değil sadece bankanın ATM'sini etkilemesi.

Okuyucu Yorumları