Beş Kameralı Nokia 9 PureView Tekrar Sızdı

Nokia'nın "kamera canavarı" telefonu, bu kez bir çizimle değil gerçek bir fotoğrafla karşımızda!

Nokia 9 PureView yine sızdı!

PureView markası HMD Global tarafından satın alındığından bu yana Nokia markasını taşıyan bir süper-kamera telefonunun tekrar geleceği konuşuluyordu. Bu telefona ait ciddi bir ipucu ortaya çıktı.

"Nokia 9 PureView" adıyla keşfedilen cihazın arka yüzünde beş kamera bulunuyor. Cihaza ait bir üç boyutlu çizim, geçen ay paylaşılmıştı. Çizimde muhtemelen ilk prototiplerden birini görüyorduk ancak Instagram'da paylaşılan yeni görüntünün cihazın satışa sunulacak olan son hali olduğu iddia ediliyor.

Görüntüyü paylaşan Instagram kullanıcısı, cihazın teknik özelliklerinden bazılarını da sıraladı. Buna göre telefon, Snapdragon 845 yonga seti, 5,9 inç Full HD+ ekran (18:9 ekran oranı), 8GB RAM, 128 depolama alanı, 4150mAh pil, 5 lensli arka kamera ve tek lensli ön kamerayla geliyor.

Nokia 9 PureView'un en önemli özelliğinin kamerası olacağı açık. Ancak 2019'da çıkacak bir üst seviye telefonun en son Snaprdagon işlemciyi kullanmaması, bazı kullanıcıları tatmin etmeyebilir. Nokia 9 PureView'un ne zaman çıkacağı belli değil ancak yaklaşan CES veya Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılma ihtimali var.

Okuyucu Yorumları