Sadece 4 santimetreye 3 santimetre boyutunda olan sevimli (ve beyaz) Hint kanatlı kaplumbağası, görenleri şaşırtıyor

Çok nadir bulunan Hint kanatlı kaplumbağalarının bir son üyelerinden biri olduğu düşünülen minik beyaz kaplumbağa, tekrar ortaya çıktı ve görenleri kendine hayran bıraktırmayı başardı.

Dünya'nın en nadir kaplumbağası, görenleri kendine hayran bırakıyor

Güney Hindistan'da bir gölün etrafında, beyaz bir kabuğa ve çarpıcı pembe gözlere sahip, inanılmaz derecede nadir görülen bir Hint kanatlı kaplumbağası keşfedildi.

Reptiles and Amphibians dergisinde yayınlanan keşif, bu yavru kaplumbağanın fotoğrafçıları Manoj Kumar Vittapu ve Shravan Kumar Poshetty tarafından Ağustos 2021'de, Telangana, Nizamabad Bölgesi'ndeki Şirinepally'nin ormanlık bir bölgesinde yapılmış. Kaplumbağanın, bir tatlı su göletinin yakınında görüldüğü bildiriliyor.

kaplumbağa

Kaplumbağa, sadece 4 santimetreye 3 santimetre boyutunda olmasına rağmen, pigment eksikliği nedeniyle hemen ilgi çekiyor. Fotoğrafçı çift, kaplumbağanın fotoğraflarını Haydarabad'daki Nehru Hayvanat Bahçesi'nin küratörü Buddi Laxmi Narayana'ya verdiler. Narayana, hayvanın albino Hint kanatlı kaplumbağasının nadir bir örneği olduğunu onayladı.