Beyaz Saray’dan Kripto İçin Yeni Yol Haritası

Beyaz Saray, kripto paralarla ilgili riskleri azaltmak için yeni yol haritası yayınladı.

Beyaz Saray’dan Kripto İçin Yeni Yol Haritası

Beyaz Saray, kripto paralarla ilgili riskleri azaltmak için yeni yol haritası yayınladı. ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin 27 Ocak’ta yayınladığı raporda, Kongre’nin çalışmalarını artırması gerektiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Yönetim olarak kripto para birimlerinin finansal istikrarı baltalamamasını sağlamaya, yatırımcıları korumaya ve kötü aktörleri sorumlu tutmaya devam etmeye odaklanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yol haritasında ilk olarak Eylül 2022’de yayınlanan dijital varlık geliştirme çerçevesine dikkat çekildi. Bu çerçevede kripto paraların risklerinin tanımlandığı belirtildi. Açıklamada, kripto para kuruluşlarının finansal düzenlemeleri görmezden gelmesi ve tüketicileri yanlış yönlendirmesi gibi riskler üzerinde duruldu. Ayrıca siber saldırılar ile çalınan varlıkların Kuzey Kore’nin füze programına gittiği ifade edildi. İkinci olarak düzenleyicilerin yaptırımları hızlandırdığı ve gerektiğinde yeni kılavuzlar yayınlamak için yetkilerini kullandığı ifade edildi. Açıklamada, yönetimin dijital varlıkların araştırma ve geliştirilmesi önceliklerini ilerleyen aylarda açıklayacağı aktarıldı.

Kongre’nin çalışmalarını artırırken yatırımcılar ve finansal sistem için riskleri kötüleştirebileceğine de vurgu yapıldı. Mevzuatların, emeklilik fonları gibi ana akım kurumların kripto piyasalarına girmesine yeşil ışık yakmaması gerektiği ifade edildi. Kripto paralar yaşanan olumsuz olayların finansal sisteme zarar verebileceği kaydedildi. Fed, dün kripto para bankası Custodia‘nın Federal Rezerv Sistemi’ne için yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Ayrıca Beyaz Saray’ın Kongre için verdiği tavsiyeler arasında “Düzenleyicilerin yetkilerinin genişletilmesi, ifşa gerekliliklerinin güçlendirilmesi, görevi kötüye kullanma cezalarının güçlendirilmesi, kolluk kuvvetleri için fonların artırılması ve yürütme emri tarafından zorunlu kılınan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi raporunda bulunan tavsiyelere uyulması” yer aldı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.