Bilgisayarınız sanal gerçekliğe hazır mı?

Sahip olduğunuz PC, sanal gerçeklik için hazır mı? Bu bedava aracı indirin, kendiniz test edin!

Bilgisayarınız hazır mı?

Oculus Rift ve HTC Vive gibi başlıkları yavaş yavaş son kullanıcıların gündemine girmeye başlarken teknoloji dünyasındaki sanal gerçeklik devrimi de artık iyice kendisini hissettirmeye başlıyor. 3D ortamda bilgisayar oyunu deneyimi sunan ve diğer programları da çalıştırabilen bu cihazları satın almaya hazırlanan kullanıcıların aklında ise şu soru var: "Sahip olduğum PC bütün bu görevler için uygun mu?"

Bilgisayarınızın VR cihazlara hazır olup olmadığını öğrenmenin artık hem ücretsiz, hem de çok basit bir yolu var. Oculus Rift'in üreticisi Oculus VR tarafından yayınlanan bu basit yazılım aracı sizin için bütün kontrolleri yerine getiriyor. Diğer yandan HTC henüz Vive için minimum sistem gereksinimleri hakkında resmi bir duyuru yapmasa da, bu değerlerin Oculus Rift'tekine benzer olacağı tahmin ediliyor.

Oculus sitenin Windows için indirebileceğiniz bu Rift uyumluluk aracını bilgisayarınıza indirdiğiniz EXE dosyasına çift tıkladıktan sonra açılan pencere üzerinden kullanabiliyorsunuz. Hızlı bir biçimde sisteminizi analiz eden program PC'nizin sanal gerçeklik cihazına uyup uymadığını, eğer uymuyorsa sorunun nereden kaynaklandığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları