Bill Gates'iten Musk dahil 1.100 kişinin imzaladığı açık mektuba itiraz geldi

Bill Gates, aralarında Elon Musk gibi önemli isimlerin de bulunduğu 1.000 kişinin imzasını taşıyan ve AI geliştirmelerine ara verilmesini öneren mektup hakkında ilk kez konuştu; bu mektuba katılmadığını açıkça ortaya koydu.

Bill Gates'in, 1.100 kişinin imzaladığı mektuba itirazı var

Reuters'in bildirdiğine göre Bill Gates, yapay zekanın geliştirilmesine ara verilmesinin teknolojinin ortaya çıkardığı sorunları çözmeyeceğini düşünüyor.

Gates’in yorumları, tüm üretken yapay zeka laboratuvarlarını, koruyucu önlemlerin yerleşebilmesi için yapay zeka sistemlerinin eğitimini yarım yıl boyunca durdurmaya çağıran bir mektubun, Elon Musk dahil 1.100 önemli ismin imzası ile yayınlamasının ardından geldi.

Microsoft kurucu ortağı, önerilen ara verme hakkında yaptığı konuşmada “belirli bir gruptan çalışmalarına ara vermelerini istemenin zorlukları çözeceğini düşünmüyorum. Açıkçası, bu şeylerin çok büyük faydaları var… Yapmamız gereken, zor alanları belirlemek. Durdurma isteğini gerçekten anlamıyorum ve dünyadaki her ülke durmayı ve neden durmanın gerektiğini kabul etmeyecektir. Bu alanda çok farklı görüşler var” dedi.

Mart ayının sonuna yaklaşırken Gates, blogunda yapay zekanın cep telefonları ve internet kadar devrim niteliğinde olduğunu açıklayan bir yazı yayınlamıştı. Alexa ve Google Asistan gibi hizmetler aracılığıyla bir süredir yapay zekaya sahip olsak da, ChatGPT ve Google Bard ile kayda değer bir gelişme yaşandı.

Araştırma gruplarının, durmalarını isteyen mektuba nasıl bir yanıt vereceği henüz belli değil. Ancak geçtiğimiz hafta sonu İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, ülkenin Veri Koruma Otoritesi tarafından ChatGPT'ye getirilen engellemenin aşırı olduğunu söyledi. Bu, politikacıların bile bu hizmetlere erişimi sınırlama veya engelleme konusunda hemfikir olmadıklarını gösteriyor.