Bill Gates'ten "çipli COVID-19 aşısı" komplo teorisi hakkında ilginç açıklamalar

Bill Gates'ten, 'insanlara çip takmakla' suçladığını komplo teorisi hakkında ilginç açıklamalar geldi...

Bill Gates'ten "çipli COVID-19 aşısı" açıklaması

Bill Gates yakın zamanda The Guardian'a verdiği bir röportajda COVID-19 salgını sırasında komplo teorisyenleri tarafından hedef alındığını ve bunun bazı insanların gerçek hayatta da kendisine bu suçlayıcı tavırla yaklaşmasına sebep olduğunu anlattı.

Gates “İnsanlara çip taktığımı söyleyerek bana bağıran insanlarla toplum içinde karşılaştığım birkaç vaka oldu ve bunu görmek biraz garipti: 'Vay canına, bu insanlar gerçekten var' diye düşündüm” dedi.

Milyarder, koronavirüs aşısına mikroçip yerleştirdiğine dair komplo teorisinin ilk zamanlara kıyasla azalmaya başladığını düşündüğünü, ancak "insanların aşılara güvenme konusunda daha isteksiz olmalarına ya da maske takmaları gereken yerlerde maske takmamalarına neden olduysa bunun trajik olduğunu" söyledi.

Aşılarla ilgili komplo teorileri koronavirüs pandemisinden öncesine dayanıyor. COVID-19 aşısının insanları takip edebilen 5G mobil ağlara bağlı bir mikroçip enjekte ettiğine dair komplo teorisi, daha önceki salgınlarda da farklı şekillerde insanlar tarafından üretiliyordu.

Haziran ayında Microsoft Internet Explorer'ı kapattığında, Gates Twitter'da hizmetin kapatılması gerektiğini çünkü Microsoft'un koronavirüs aşısına koyduğu "mikroçiplerin tükendiğini" söyleyerek dalga geçmişti. Ancak Gates daha sonra, aşıya ilişkin komplo teorileriyle çok fazla dalga geçmek istemediğini çünkü bunun "oldukça ciddi bir olay" olduğunu da söylemişti.