Bill Gates risk var deyip uyardı: Henüz en kötüsünü görmemiş olabiliriz

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'e göre koronavirüs pandemisinde henüz en kötüsünü görmemiş olma ihtimalimiz bulunuyor.

Gates'ten yine korkutan bir uyarı var

Bill Gates, COVID-19 pandemisinin en kötüsünü görmemiş olmamız riskinin %5'ten fazla olduğunu düşünüyor. Gates, Pazar günü Financial Times ile yaptığı röportajda, "Hala bu pandeminin daha bulaşıcı ve daha ölümcül olacak bir varyant oluşturma riski altındayız" dedi.

Gates, "Felaketin ve kasvetin sesi olmak istemiyorum" dedi ancak 'daha da bulaşıcı ve daha ölümcül' bir varyant ihtimali konusunda uyardı. Bu ihtimal için yüzde 5'in üzerinde yorumunu yapan Gates, "Hala bu pandeminin daha bulaşıcı ve daha ölümcül olacak bir varyant oluşturma riski altındayız" dedi.

Gates, FT'ye enfeksiyonu bloke eden daha uzun süreli COVID-19 aşılarına ihtiyaç olduğu görüşünde.

Gates, yakında çıkacak olan "Bir Sonraki Pandemi Nasıl Önlenir" kitabında, COVID-19'un "son salgın" olabileceği konusunda iyimser olduğunu söylüyor .

Gates, röportajda küresel sağlık acil durumlarını izlemek için bir görev gücünün bir araya getirilmesini önerdi. Çünkü ona göre Dünya Sağlık Örgütü şu anda ölümcül yeni virüsler arayan "10'dan az tam zamanlı çalışana sahip". Gates'e göre salgın müdahale ekibi, bilgisayar modelleyicileri ve epidemiyologlar da dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir uzman heyetinden oluşabilir.

Gates, Planını Küresel Salgın Müdahale ve Seferberlik girişimi olarak adlandırdı ve bunun DSÖ tarafından yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Gates, 'Mevcut DSÖ fonu pandemiler konusunda hiç de ciddi değil. Tam zamanlı 10'dan az insan salgına hazırlık üzerinde çalışıyor ve bu insanların bile diğer birçok faaliyetle dikkatleri dağılıyor" diye konuştu.