Binance’in ABD’deki Varlıkları Donduruldu

ABD’de mahkeme, SEC‘in BAM Management ve BAM Trading’in varlıklarını dondurma talebini onayladı.

Binance’in ABD’deki Varlıkları Donduruldu

Binance iştiraklarının ABD’de varlıkları donduruldu. ABD’de mahkeme, SEC‘in BAM Management ve BAM Trading’in varlıklarını dondurma talebini onayladı. Kurumun, borsaya açtığı davada Binance US varlıklarının CZ tarafından kontrol edildiğini iddia etmişti. Ayrıca müşteri fonlarının CZ’nin şirketine aktarıldığı kaydedilmişti.

ABD basınında yer alan bilgilere göre mahkeme, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) BAM Management ve BAM Trading’in varlıklarını dondurma talebini onayladı. BAM Management ve BAM Trading, Binance’in ABD’deki şirketleri arasında yer alıyor. Mahkeme kararında SEC‘in acil başvurusuna dikkat çekildi. Binance US hesaplarında tutulan tüm fiat para ve kripto paraların 10 gün içinde müşterilere iade edilmesi karar verildi.

SEC‘in pazartesi günü Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya açtığı davada 13 suçlama yer almıştı.13 suçlama arasında çeşitli menkul kıymet ihlalleri, kayıt dışı borsa işletilmesi, BinanceUS’te alım-satım kontrolleri ve menkul kıymetlerin kayıt dışı arzı-satışı yer aldı. CZ ve Binance’in, BinanceUS platformunun operasyonlarını gizlice kontrol ettiği kaydedildi. Ayrıca, milyarlarca doların müşteri fonları ile karıştırıldığı aktarıldı. SEC, Binance’in yüksek miktarda meblağı CZ‘nin kontrolünde Merit Peak Limited’e aktardığını iddia etti. Kurum, dün de ABD’nin en büyük borsası Coinbase’e dava açmıştı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.