Bir Dev Daha, Apple Watch'u Terk Etti!

Apple'ın yerel uygulamalar istemesi ardından, bir dev daha Apple Watch uygulamasını sonlandırmaya karar verdi!

O da Apple Watch'u terk ediyor

Şirketler sırayla Apple Watch uygulamalarına olan desteği kesmeye devam ediyor. Giyilebilir platformu terk eden son marka Instagram oldu. En son iOS sürümü güncellemesiyle Instagram sessizce Apple Watch'ı terk etti. Markaların Apple Watch desteğini bırakmasının temel sebebi, Apple'ın akıllı saat için özel olarak geliştirilmiş uygulamalar talep etmesi ve artık iPhone üzerinden çalışan Apple Watch uygulamalarına desteği kesmesi oldu. Bu yeni kurallar üzerine Instagram ve diğer bir çok online hizmet, ya yeni bir uygulama geliştirecek ya da platforma desteği keseceklerdi.

Instagram'ın giyilebilir uygulamayı terk etmesi çok şaşırtmadı. Ufak bir ekranda fotoğraf paylaşımlarını dolaşmak sizi rahatsız etmese bile, Apple Watch uygulaması özellikler ve hizmetler bakımından çok geriden geliyordu. Akıllı saat üzerinden direkt mesaj yollamak, video izlemek mümkün değildi, ayrıca iPhone ile bağlantının kesilebilmesi yerel olmayan uygulamaların çalışmayı durdurmasına sebep oluyordu.

Tüm bunlara rağmen Apple Watch piyasadaki yerini korumakla kalmıyor, hatta yükseliyor. Tim Cook yaptığı açıklamada geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde Series 3 satışlarının daha önceki yıla ait Series 2'den iki kat daha fazla sattığının altını çizdi. Akıllı saat platformunun sadece belli bazı uygulama türlerine el verişli olması, yerel uygulama geliştirme zorunluluğu ile bir araya geldiğinde Apple Watch'ın erişebildiği uygulamaları azaltıyor. Ama bu, onun kullanışsız olduğu anlamına gelmiyor. Bir çok spor, fitness, hava durumu, harita ve ulaşım uygulamaları Apple Watch'ta çok kullanışlı olabiliyor.

Okuyucu Yorumları