Bir ENS Domain Adresi 320.000 Dolara Alıcı Buldu

000.eth Ethereum Ad Hizmeti (ENS) alan adı, 300 ETH (320.000 dolar) gibi rekor bir fiyata satıldı.

Bir ENS Domain Adresi 320.000 Dolara Alıcı Buldu

Kripto para dünyasında kimliklerimiz yerine kullanılan adres kodları bazen oldukça karmaşık olabilmekte. Özellike bilmediğimiz işlemleri gerçekleştirirken herhangi bir trojan veya keylogger gibi bir virüse karşın kopyala yapıştır işlemleri de pek tercih edilen bir yöndem olmuyor ve dikkat etmek gerekiyor. Diğer taraftan bir diğer problem ise bu adreslerin akılda kalıcılığının oldukça düşük olması. Bu soruna çözüm arayan Ethereum Name Service (ENS) ise tam olarak bu soruna çözüm olmayı hedefliyor.

Son dönemde oldukça popülerleşen ENS ad alanları oldukça yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyorlar. Öyle ki şimdiye kadarki en pahalı domain adı olan Paradigm.eth 420 ETH (o dönemde yaklaşık olarak 1.5 milyon dolara tekabül ediyordu) rekoru elinde bulunduruyor. Bir sonraki en büyük satın alım ise kısa bir süre önce gerçekleşti. Bir kullanıcı 300 Ethereum (ETH) karşılığında (yaklaşık olarak 320.000 dolar) 000.eth adresini satın aldı.

Yerel ENS tokeninin fiyatı ise son 24 saatte yaklaşık yüzde 4 arttı. Bununla birlikte son iki hafta içerisinde ENS domain adlarına olan ilgi yüzde 112 arttı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.