Bir Firefox kullanıcısı, 7.400'den fazla tarayıcı sekmesini 2 yıl boyunca açık tuttu

Hazel adındaki bir Firefox kullanıcısı, 7.400'den fazla sekmeyi iki yıldan fazla bir süre boyunca açık tutarak Firefox tarayıcısının sınırlarını test etti.

Bir Firefox kullanıcısı, 7.400'den fazla tarayıcı sekmesini 2 yıl boyunca açık tuttu

Bir yazılım mühendisi, iki yılı aşkın süredir bilgisayarında yaklaşık 7.500 Firefox sekmesini açık tutuyor ve dahası bunları kapatmak gibi bir planı da yok.

“Hazel” takma adını kullanan Mac kullanıcısı, bu hafta başında Firefox'ta 7.470 sekmesi olan tarama oturumunu geri yüklemediğini gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı. Ancak Hazel, diğer kullanıcıların da yardımıyla sekmeleri profil önbelleğinden geri yüklemeyi başardı ve tüm oturumu yeniden yüklemenin bir dakikadan fazla sürmediğini aktardı.

Sekmeleri geri getirdikten sonra bir parçasını kurtarmış gibi hissettiğini söyleyen Hazel, Firefox'un performansı hakkında; “bellek üzerindeki etkisi çok düşük; sekme bilgilerini tutan oturum dosyası sadece 70mb civarında ve Firefox bir sekmeyi sadece yakın zamanda açtıysam belleğe yüklüyor” dedi.

Olaya dahil olan bir Mozilla yetkilisi de verdiği demeçte çok sayıda Firefox sekmesinin açık olmasının “neredeyse hiç bellek tüketmediğini” doğruladı ve bazı profil ve sekme grubu özelliklerinin de yolda olduğunu ekledi.

Firefox hayranının söylediğine göre bu kadar çok sekmeyi açık tutmasının sebebi nostaljik nedenler. Kullanıcı, “Geriye dönüp aylar öncesine ait sekmeleri görmek hoşuma gidiyor; yaptığım / öğrendiğim / düşündüğüm her neyse hafıza şeridinde bir yolculuk gibi” diyor. Ayrıca, kullanıcı yakın zamanda bu tarayıcı sekmelerini kapatmayı planlamadığını belirtiyor.