Microsoft'un Windows 11'e büyük ümitlerle eklediği uygulama, artık yok...

Microsoft, sohbet uygulaması konusunda bir kez daha pes etti. Windows 11 ile gelen bu iddialı uygulama, artık yok...

Microsoft yine pes etti: Bu Windows 11 uygulaması artık yok!

Microsoft, 2021 yılında yeni işletim sistemi için Windows 11 için Sohbet (Chat) uygulamasını tanıttı. Bu uygulamanın amacı, Windows 11 kullanıcılarına iMessage benzeri bir deneyim ve Microsoft Teams tarafından desteklenen bilgisayarlardan sesli ve görüntülü arama yapmanın kolay bir yolunu sağlamaktı. Ancak bu fikir ilgi görmedi ve kullanıcıların, Chat uygulamasını genellikle kaldırmak istedikleri görüldü.

Windows 11’in ilk sürümünden yaklaşık iki yıl sonra, Microsoft artık vazgeçmiş gibi görünüyor ve Chat uygulamasını işletim sisteminden kaldırıyor.

Windows 11 yapı 23481’den (şu anda Dev Channel’da kullanılabiliyor) itibaren, Microsoft artık Sohbet uygulamasını işletim sistemiyle birlikte yüklü olarak sunmuyor. Bunun yerine, Windows 11 artık varsayılan olarak görev çubuğuna sabitlenmiş Microsoft Teams Free ile beraber geliyor. Ayrıca bu sabitlenmiş simge, orijinal Sohbet uygulamasının aksine, sağ tıklamayla kaldırabileceğiniz normal bir kısayol.

Microsoft'un konu hakkında yaptığı açıklama şu şekilde: “Bu yapıyla başlayarak Sohbet artık Microsoft Teams – Free oluyor. Microsoft Teams – Free, varsayılan olarak görev çubuğuna sabitlenmiştir ve görev çubuğundaki diğer uygulamalar gibi sabitlemesi kaldırılabilir. Microsoft Teams – Free’yi daha fazla özellik ve iyileştirmeyle geliştirmeye devam ederken, daha fazla geliştirme için bizi takip etmeye devam edin.

Windows 11’de Sohbet uygulamasının sonlandırılması, Microsoft’un Windows için mesajlaşma uygulamalarının sürekli devam eden dönüşümünde yeni bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor.

Windows Messenger ile başlayan macera

Mesajlaşma uygulamalarının geçmişi, Windows XP’de Windows Messenger ile başladı, ardından MSN Messenger/Windows Live Messenger ve Skype, ardından başarısız olan Windows 10/Windows 10 Mobile için Skype destekli Mesajlar uygulaması ve şimdi de Sohbet ve Microsoft Teams Free ile devam ediyor. Ayrıca, Skype’ın hala var olduğunu ve düzenli olarak yeni özellikler ve iyileştirmeler aldığını hatırlatmakta fayda olabilir.