Bir Sonraki S Pen Mikrofonla Gelebilir!

Galaxy Note 8 henüz tanıtıldı ancak Galaxy Note 9'un S Pen'inden heyecan veren bilgiler gelmeye başladı bile!

Note 9'un S Pen'i böyle olabilir!

Samsung'un Galaxy Note serisinde kullandığı S Pen'e yeni işlevler kazandırmak istediğini biliyoruz. Firma 2014'teki bir patent başvurusunda S Pen'in nasıl bir hoparlör ve mikrofon gibi kullanılabileceğinden bahsetmişti.

Firmanın yeni bir patentinde ise S Pen'in kullanıcının nefesindeki alkol oranını nasıl ölçebileceği anlatılıyor. Samsung, geleceğin S Pen'ine dijital imza yetenekleri eklemeyi de düşünüyor. Firmanın strateji bölümünün başındaki Chai Won-cheol, birkaç ortakla gelişmiş bir dijital imza çözümü üzerinde çalıştıklarını söylüyor. Won-cheol, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Samsung Paya, Knox, iris ve parmak izi okuma gibi diğer Samsung oturum açma çözümleriyle bir araya geldiğinde S Pen'in dijital imzası, B2B (Business to Business) pazarında yeni bir talep yaratacak."

Dijital imza sayesinde imza atılması gereken belgeler, fiziksel olarak yazdırılıp geri gönderilmek veya götürülmek zorunda kalmayacak. Dijital kalemi kullanarak belgeleri imzalamak mümkün hale gelecek. Bu dijital imza, en azından teoride elle atılan imzanın yerini tutacak ve mobil iletişimde imzanın değiştirilmesine karşı daha yüksek güvenlik sunacak.

Chai Won-cheol, S Pen'e mikrofon eklemenin doğru bir karar olup olmayacağını da araştırdıklarını ilk kez doğruladı. Samsung'un yeni fikirlerinin piyasaya ulaşıp ulaşmayacağını ise zaman gösterecek. Şu anki bilgilere bakarsak, Galaxy Note 9'un S Pen'iyle ilgili dileklerinizin seneye gerçek olma ihtimali hiç düşük değil.

Okuyucu Yorumları